Gigantin nimissä leviää Facebook-huijaus – varo tätä henkilö- ja pankkitietoja urkkivaa "arvontaa"!

1:57
Ulkomailta tulevat huijauspuhelut ovat lisääntyneet – huijarit puhuvat nyt myös suomea.

Kodinelektroniikkaliike Gigantin nimissä on kiertänyt tällä viikolla Facebook-huijaus, jossa ihmisiä kehotetaan osallistumaan televisioarvontaan. Gigantti kehottaa ihmisiä valppauteen.

Facebookissa on levinnyt kuluneen viikon aikana päivityksiä, jotka näyttävät pikaisesti vilkaistuna Gigantti-liikkeen tekemiltä. Päivityksissä kehotetaan ihmisiä osallistumaan arvontaan, jossa on jaossa televisioita.

Todellisuudessa televisioita ei ole ollut jaossa, eikä "arvonnan" takana ole Gigantti.

Yrityksestä kerrotaan, että kyse on huijauksesta, jota on levitetty sosiaalisessa mediassa ainakin liikkeen Oulun ja Porin myymälöiden nimissä.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt myös ainakin "Gigantti, Kuopio" -nimisen käyttäjän julkaisema päivitys, jonka sisältö vastaa Oulun ja Porin huijauksia.

– En epäile, etteikö kyseessä olisi ihan samanlainen homma, Anniina Korpela yrityksen viestinnästä toteaa.

"Teemme kaikkemme estääksemme nämä"

Huijaukseen haksahtaneet ihmiset raportoivat sosiaalisessa mediassa saaneensa yhteydenottoja arvontaa levitelleiltä tileiltä. Heille on ilmoitettu arvontavoitosta ja heiltä on tämän jälkeen urkittu henkilötietoja tai mahdollisesti jopa pankkitietoja.

Gigantista toivotaankin, että kuluttajat pysyttelisivät etenkin sosiaalisessa mediassa leviävien arvontojen kohdalla valppaina.

– Teemme kaiken estääksemme nämä, mutta se on internetin aikakaudella haastavaa, Korpela sanoo.

– Suomalaiset ovat onneksi hyvin valveutuneita ja herkällä korvalla laittavat meille tietoa näistä viesteistä.

Korpelan mukaan yritys on säännöllisesti yhteydessä viranomaisiin ja sosiaalisen median yrityksiin huijausten estämiseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja