Gettomasa tylytti Jemo Kettusen erikoisessa haastattelussa – näin toimittaja kommentoi: "Aika väkivaltaista kuunnella"

Nyt puhuu Gettomasaa haastatellut toimittaja:"Tuntuu kovalta hyökkäykseltä" 2:21
Nyt puhuu Gettomasaa haastatellut toimittaja.

Keskisuomalainen julkaisi poikkeuksellisen haastattelun räppäri Gettomasasta.

Keskisuomalaisessa sunnuntaina 13. marraskuuta julkaistu artikkeli räppäri Gettomasasta eli Aleksi Lehikoisesta nousi valtakunnallisen huomion kohteeksi, kun karkeaa kieltä käyttänyt artisti lyttäsi toimittaja Jemo Kettusen hänen haastatellessaan artistia tämän urasta.

Haastattelun keskiössä olivat räppärin uusi levy sekä kiertue. Kysymykset saivat artistin kuitenkin tulistumaan. Räppäri sai Kettusen kysymyksestä vaikutelman, ettei tämä olisi tehnyt taustatyötä ennen haastattelua artistiin liittyen.

– Siis äijä! Ootsää vittu tosissas! Minkä ikäinen sää oot, saanko mää kyssyy, räppäri tylytti Kettusta tämän kysyessä artistilta hip hopista Keskisuomalaisen haastattelussa.

MTV Uutisten tavoittama Kettunen jakoi kohua aiheuttaneesta haastattelusta oman näkemyksensä. Hän kertoo jutussa olleensa tietoinen artistin uran tilanteesta ja tehneensä taustatyön. 

– Haastattelun jälkeen litteroin sen tuoreeltaan. Se oli aika arka paikka, koska oli aika väkivaltaista kuunnella tuollaista hyökkäystä. Tulee myös vanhalla koulukiusatulla vanhat traumat esiin helposti, mutta sain itseni erkaannutettua siitä sen verran, että hoidettiin homma loppuun, Kettunen kertoo MTV Uutisille.

Kettunen lähetti valmiin haastattelun Keskisuomalaisen toimitukseen jossa todettiin, että juttu julkaistaan sellaisenaan.

Jutussa Kettunen itse myös käyttää muutamaan otteeseen kirosanoja. Provosoitavaksi tulkittavissa oleva sananvaihto on kuitenkin Kettusen mukaan yleistä puhekieltä, jota ihmiset käyttävät.

– Artisti on itse aloittanut kirosanalinjan ja se on kieltä, jota ihmiset käyttävät. En piispaa haastattelisi tällaisilla sanoilla.

Haastattelu herätti tunteita

Suurta huomiota keränneen artikkelin myötä Kettunen on niin ikään saanut palautetta.

– Henkilökohtainen palaute, jota olen saanut on ollut 95-prosenttisesti todella hyvää. Olen jättänyt tekstin kaunistelemattomaan muotoon ja sen myötä myös itseni alttiiksi, koska omat tökeryyteni ovat mukana. Se jättää myös lukijalle aseen.

Haastattelutilanne herätti Kettusessa vaikeita tunteita, jotka hän kuitenkin sai käsiteltyä jutun kirjoittamisen jälkeen. 

– Aluksi se oli raju homma ja tuntui hyökkäykseltä. Kun olin saanut jutun työstettyä tuli olo, että mikäs tässä. Toisaalta hän puhui loppuhaastattelussa pehmeään sävyyn. Jos Gettomasa tulisi vastaan kadulla, kättelisin ja kysyisin miten menee. 

MTV Uutiset tavoitti myös Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervolan kommentoimaan kohuartikkelia. Hän kertoo itse lukeneensa juttua hyvillä mielin. 

– Kun kokonaisuuden lukee, se on omalla tavallaan hilpeä, hauska ja sympaattinen. Se on sanailua, jota itse luin hymyssä suin, Mervola kommentoi.

Lisäksi Mervolan mukaan kyseessä on ollut tavanomainen haastattelutilanne, jossa artisti on tiennyt keskustelun tulevan nauhoitetuksi.

– Artisti tietää olevansa haastateltavana etukäteen sovitussa haastattelussa. Siitä voi jokainen tulkita, miksi tilanne on mennyt siihen suuntaan kuin menee, hän lisää.

MTV Uutiset lähetti Gettomasalle haastattelupyynnön, johon artistin edustaja vastasi, ettei hän aio kommentoida asiaa. 

Lue myös:

    Uusimmat