George Russellin väite Valtteri Bottaksen kanssa tapahtuneesta kolarista sai FIA:lta tyrmäyksen

3:55
Valtteri Bottas ja George Russell kolaroivat rajusti yhteen Imolan F1-kisassa sunnuntaina. Jälkiselvittelyssä Russell käyttäytyi varsin aggressiivisesti Bottasta kohtaan.

Williams-kuski George Russellin väite avattavan takasiiven vaikutuksesta hänen ja Valtteri Bottaksen kolariin Imolan F1-osakilpailussa on saanut tyrmäyksen Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailujohtajalta Michael Masilta.

Russell ja Bottas kolaroivat sunnuntain kisassa brittikuskin lähdettyä ohittamaan Mercedestä vielä sateen jäljiltä kostealla radalla.

Kuskit syyttelivät tapauksesta toisiaan, mutta Russellin mukaan myös kilpailunjohdon päätöksellä sallia avattavan takasiiven (DRS) käyttö rataolosuhteiden ollessa vielä heikot.

– Jälkikäteen olosuhteet ja radan huomioon ottaen, että se suora ei ollut oikeastaan suora, DRS:ää ei varmaankaan olisi pitänyt käyttää, Russell kritisoi.

Avattavalla takasiivellä helpotetaan ohitusten tekemistä ilmanvastusta vähentämällä, mutta mutkissa sen käyttö voi toisinaan olla jopa vaarallista pidon katoamisen takia.

Masin mukaan DRS:n käyttö ei kuitenkaan ollut syynä kolariin, jossa Russell osui oikean puolen pyöriensä kanssa maalatulle rataviivalle, mikä sai auton ohjautumaan päin Bottasta.

– Seurasimme sitä sillä hetkellä tarkkaan, Masi vakuutti GP Fans -sivuston mukaan.

– Suoraan sanottuna kisassa tapahtui lukuisia DRS-ohituksia, jotka suoritettiin onnistuneesti ennen ja jälkeen (Bottaksen ja Russellin kolaria), joten ei, minusta se ei ollut (syynä kolariin).

– Kun katsoo läpi kaiken videomateriaalin, rata oli täysin kunnossa meidän näkökulmastamme, joten sen puolesta ei ollut ongelmia, Masi kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja