Mitä ihmettä Valtteri Bottas teki Williamsin lähellä? – "Hänet voidaan siirtää pian sivuun"

F1-keskustelu on pyörinyt paljolti sen ympärillä, oliko syy sunnuntaiseen Imolan F1-kisan kolariin Valtteri Bottaksen vai George Russellin, mutta entiset F1-kuljettajat Ralf Schumacher ja Jolyon Palmer ovat nostaneet kissan pöydälle. Miten Bottas oli Mercedeksellään taistelemassa samoista sijoituksista Williamsia vastaan?

Bottas ja Williamsin Russell kolaroivat rajusti kilpailun puolivälissä. Kaksikko taisteli viimeisistä pistesijoista, kun brittikuski Russell lähti pääsuoralla takasiipi auki ohittamaan suomalaista ja pian kolisi (video jutun ylälaidassa). Kummankin kilpailu oli siinä.

Williams harvoin taistelee pisteistä, kun taas Mercedeksellä odotusarvona on ajaa kärkisijoista. Kaksintaistelu kummastuttikin asiantuntijoita. Oman kierteensä siihen tuo se, että Russellia pidetään potentiaalisena uhkaajana Bottakselle Mercedeksellä – suomalaisen nykyinen sopimus umpeutuu tähän vuoteen.

Ralf Schumacher pohti Saksan Skyn kolumnissaan, että Bottas on kuljettaja, joka ei taatusti "pelaa pelejä yli 300 kilometrin tuntinopeudessa".

– Hän ei kuitenkaan varmasti halunnut antaa Russellin ohittaa. Enkä pitänyt hänen asenteestaan seuranneissa haastatteluissa, Schumacher kommentoi.

Bottas oli vihainen Russellille, mutta Schumacherin mukaan hänen olisi pitänyt olla sitä itseään kohtaan.

– Yleisesti ottaen hänen täytyy kysyä itseltään, miksi hänen täytyi puolustaa itseään Williamsia vastaan syvällä keskikastissa. Hän on ollut monesti samalla tasolla (tallikaverinsa Lewis) Hamiltonin kanssa, mutta hän on tällä hetkellä kaukana. Mercedeksellä yritettiin selittää sitä pidon puutteella Bottaksen etuakselissa, mutta minun silmissäni koko Valtteri Bottas tarvitsee lisää pitoa. Parempaan täytyy pystyä, tai muuten hänet siirretään pian sivuun.

Bottaksen viikonloppu lähti huonolle jengalle lauantain aika-ajoista, kun hän jäi vasta kahdeksanneksi. Kilpailussa hänestä ei ollut märällä radalla parempaan.

– Bottaksella oli kamala kisa. Se, että hän oli sijalla, jossa Williams pystyi ohittamaan hänet, ei ole hienoa, Jolyon Palmer sanoi Chequered Flag -podcastissa.

Lue myös:

    Uusimmat