George Russelilta kovaa tekstiä – viittaa enemmän kuin suoraan Ferrarin ja Red Bullin vilunkipeliin

Max Verstappen dominoi F1-sarjaa – nousi Unkarissa voittoon hurjalla ajolla 8:16
Video: F1-kauden alun topit ja flopit: Red Bull jyrää, Ferrari romahti jälleen

Mercedeksen George Russell uskoo, että saksalaistalli pääsee yhä lähemmäs kärkeä, kun F1:n sääntöviilaukset astuvat voimaan Belgian Spassa.

Kansainvälinen autoliitto FIA tiukentaa autojen lattioihin ja pohjalevyihin liittyviä sääntöjä, kun F1 palaa kesätauolta kehiin elokuun lopussa Spassa. Muutokset kohdistuvat alueeseen, jossa Red Bull ja Ferrari ovat kiertäneet sääntöjä – väitetysti. Raporttien mukaan molemmat kärkitallit ovat käyttäneet taipuvia pohjalevyjä, joiden avulla kumpikin talli on saanut kilpailuetua.

Mercedes uskoo, että lattioiden tiukempi valvonta ajaa sen etua ja tuo sitä lähemmäs Ferraria ja Red Bullia.

Mercedes on kuronut eroa kiinni koko alkukauden ajan. Mersu-kuskeista Lewis Hamilton oli toinen sekä Ranskassa että Unkarissa. George Russell oli puolestaan molemmissa kyseisissä kisoissa kolmas.

– On selvää, että olemme menneet tallina eteenpäin, Russell totesi Sky Sportsille.

– Vielä kauden alussa jäimme minuutin kärjelle. Nyt ero on kaventunut kymmeneen sekuntiin. Jos jatkamme tätä tahtia, olemme varmasti mukana voittotaistossa, Russell uskoo.

Belgian Span kisassa riittääkin mielenkiintoa – tarkentuneen pohjalevyvalvonnan myötä.

– Tuon myötä saatamme olla lähempänä muita. Luotamme itseemme ja siihen, että kova työ palkitaan, Russell sanoi ja latasi perään suoraa tekstiä:

– Ei ole mitään epäselvyyttä siitä, etteivätkö Ferrari ja Red Bull olisi olleet sääntöjen harmaalla alueella. Me olemme kunnioittaneet niitä sellaisina, kun ne on kirjoitettu papereihin, Russell totesi, vihjaten vilunkipeliin.

Mercedes-kuskeista Russell on tällä hetkellä kuljettajien MM-taulukossa neljäntenä. Hamilton on puolestaan sijalla kuusi.

Lue myös:

    Uusimmat