Seksikohtaus oli liikaa – Kiinan sensuuri iski Game of Thrones -jaksoon

Game of Thrones joutui sensuurin kohteeksi Kiinassa. 

Kiinalaiset Game of Thrones -fanit eivät saa nähdä suosikkisarjan viimeisen kauden ensimmäisen kauden jaksoa koko loistossaan. Jaksosta sensuroitiin kuuden minuutin edestä väkivaltaa, seksiä sekä karkeaa kielenkäyttöä. 

Kiinalainen mediajätti Tencent omistaa oikeudet HBO:n jättisarjaan Kiinan rajojen sisällä. Game of Thronesia pysty siis Kiinassa katsomaan vain Tencentin nettisivujen sekä sovelluksen kautta, mutta HBO:ta itsessään maassa ei pysty käyttämään. Näin ollen jakson katsominen Tencentin kautta on ainut laillinen vaihtoehto Kiinassa. 

Game of Thrones on kuuluisa sarjassa nähdyn väkivallan sekä alastomuuden määrästä. Kiinassa vastaavan sisällön sensuroiminen mediasisällöistä on varsin yleistä. 

Jaksosta sensuroitiin kohta, jossa on seksikohtaus prostituoitujen kanssa sekä lähikuvia ihmisistä joita tapetaan nuolien ja kirveen avulla. Kohtauksessa kuullaan myös yhden hahmon kiroilevan. 

Elokuva-arvostelusivusto Doubanin bloggaaja on ehdottanut, että katselijoiden kannattaisi tehdä asiasta joukkokanne Tencentia vastaan. Tietoa siitä, johtuuko sensuuri Kiinan hallituksesta, Tencentista vai HBO:sta itsestään, ei ole. 

Game of Thronesin viimeinen tuotantokausi C Morella 15.4. alkaen.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat