Game of Thrones -tiimin ja Netflixin kanssa tv-sarjaa suunnitellut kiinalaismiljardööri myrkytettiin – kuoli joulupäivänä

6:05
Aleksanteri-instituution johtaja avaa navalnyin myrkytystapausta – onko oppositiojohtaja jatkossakin vaarassa?

39-vuotiaan Lin Qinin myrkyttäjäksi epäillään hänen alaistaan. Kuolemasta uutisoivat muun muassa The New York Times ja The Guardian.

Ennen kuolemaansa Lin Qi työskenteli Kolmen kappaleen probleema -romaanin (Three-Body Problem, 2008) oikeuksien parissa.

Suunnitelmat olivat suuret. Yhdessä Netflixin ja Game of Thrones -tv-sarjan luojien kanssa romaanista ja sen jatko-osista oli tarkoitus kuvata tv-sarja.

Liu Cixinin kirjassa avaruusolennot hyökkäävät maahan. Romaani käsittelee myös Kiinan veristä kulttuurivallankumousta. Muun muassa Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama ja Facebookin perustaja Mark Zuckerberg ovat kertoneet lukeutuvansa menestyskirjan ystäviin.

Kuka myrkytti Lin?

"Miljardööri milleniaaliksi" kutsuttu Lin myrkytettiin Shanghain poliisin mukaan joulukuun 17. päivänä.

Kiinalaislähteiden mukaan poliisi pidätti myrkytyksestä epäiltynä 39-vuotiaan Xu Yaon, joka työskenteli Linin Yoozoo-videopeliyrityksessä. Yritys tunnetaan Game of Thrones: Winter Is Coming -pelistään.

Lin päätyi sairaalaan valitettuaan huonoa oloaan. Aluksi Yoozoo ilmoitti perustajansa tilan olevan vakaa, mutta joulupäivänä Lin menehtyi.

Pääepäilty Xu johti Yoozoon elokuva- ja tv-osastoa. Poliisi ei ole vielä kertonut myrkytyksen mahdollista motiivia.

Myrkytystavaksi on spekuloitu sekä pallokalaa että hapatettua teetä, mutta mitään virallista asian tiimoilta ei ole kerrottu.

Kuollessaan Lin hallitsi yli miljardin euron omaisuutta. The New York Timesin mukaan Lin oli käyttänyt pitkälti toistasataa miljoonaa euroa Kolmen kappaleen probleema -sarjan toteuttamiseen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja