Frida Karlsson sätti Rukan latuja tunteiden vallassa – Jari Isometsältä raaka vastaus ruotsalaistähden avautumiseen

1:43
Neljänneksi tullut Frida Karlsson oli hyvin tunteikkaassa tilassa Rukan maailmancupin maalialueella – kysymys Therese Johaugista oli liikaa.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä allekirjoittaa osittain ruotsalaistähti Frida Karlssonin jakaman kritiikin Rukan latuprofiilista sunnuntaisen maailmancup-kisan jälkeen.

Karlssonilla oli halua yrittää kärjessä yksin hiihtäneen Therese Johaugin jahtaamista, mutta hän ei saanut muulta porukalta kaipaamaansa tukea. Niinpä norjalaistähti sai sivakoida melko vapaasti ylivoimaiseen voittoon. 

Omien sanojensa mukaan Karlsson yritti myös muiden karistamista, mutta huomasi, että tämä on mahdotonta Rukan maastoissa ja nopeissa olosuhteissa. Ruotsalaismedian mukaan Karlsson purki tuntemuksiaan kyyneleet silmissä maalialueella.  

– Mielestäni tämä ei ole hyvä kisa, koska sillä ei ole mitään väliä kuinka vahva olet. Kyse on loppujen lopuksi vain taktiikasta. Nousut ovat liian lyhyitä irtiottoihin, ja jos olet ensimmäisenä laskuun lähdettäessä, olet viimeisenä sen lopussa, Karlsson valitteli todella apeana MTV Urheilulle

Näitä puheita Isometsä ei täysin niellyt. 

– Kyllä siellä näytti saavan eroja. Jos katsoo miesten kisaa, niin kyllä (Hans Christer) Holund kaikki perästään aina jätti. Hiihtää vain vähän kovempaa, niin kyllä niitä eroja tulee, Isometsä perusteli ottaen esimerkiksi miesten kisassa neljänneksi tulleen norjalaisen, jonka vauhtia myös Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola kehuivat. 

– Tietysti se on sinällään totta, että ne Rukan laskut ovat todella kasaavia. Vaikka jäisit muutaman sekunnin nousussa, niin sen saa vielä laskussa kiinni. Nousussa pitäisi vain saada isompi ero. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Isometsä ymmärtää Karlssonin pettymyksen, mutta hän kiinnitti huomiota myös ruotsalaisen menoon loppurutistuksessa Venäjän Tatjana Sorinaa ja ruotsalaista Ebba Anderssonia vastaan. 

– Kyllä loppu näytti sen, ettei siellä ollut ruutiakaan haastaa, ainakaan Johaugia. 

Rukan viikonlopun alla Ruotsin maajoukkueesta kantautui kovia puheita Johaugin suuntaan. 

– Olihan tämä Johaugin riemuvoitto. Ruotsalaiset uhittelivat viikon ajan, että nyt Johaug lyödään, mutta näin ei käynytkään. Kyllä tämä oli kuitenkin osoitus siitä, että ruotsalaiset ovat pelissä mukana. Ei ero liian iso ole, ja se voi kääntyä toisin päin joku toinen viikko. Ja näin käy varmasti kauden aikana. Mutta Johaug osoitti, että on tällä hetkellä paras, Isometsä summaa. 

Pääkuvan video: Frida Karlssonin reaktio oli tyly, kun MTV Urheilu kysyi ruotsalaiselta takamatkastaan Therese Johaugiin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja