Frederik väittää kirjassaan kokeilleensa kokaiinia Big Brother -talossa Andy McCoyn kanssa – BB-tuotanto tyrmää: "Asukkaat ovat valvovan silmän alla vuorokauden ympäri"

7:56
Frederik kertoo nettideittailun petollisuudesta.

Frederik kertoo Big Brotherin tapahtumista uutuuskirjassaan Harva Meistä on Frederik (Otava). Hän toteaa paljastuksensa yhteydessä, että ei tuntenut mitään vaikutusta kokeillessaan Andy McCoylta saamaa nuuskaa, johon väitetysti oli sekoitettu kokaiinia. 

Iskelmälegenda Frederik, 75, eli Ilkka Sysimetsä osallistui vuonna 2013 Julkkis Big Brotheriin. Kyseisellä kaudella oli mukana lukuisia julkisuudesta tuttuja kasvoja, kuten seurapiirikaunotar Anu Saagim, Miss Suomi Sara Sieppi ja rocklegenda Andy Mccoy

Sysimetsä avaa kokemustaan Isoveljen valvovan silmän alla uutuuskirjassaan Harva Meistä on Frederik (Otava), jonka musiikkilegenda on kirjoittanut yhdessä Tommi Pietarisen kanssa.

Sysimetsä kertoo kirjassa, ettei nauttinut liiemmin BB-talossa olostaan. Myös keikkailevan artistin vuorokausirytmi tuotti haasteita, kun asukkaat saatettiin herättää keskellä yötä. 

Sysimetsällä oli tapana viettää aikaa iltaisin olutta juoden rocklegenda Andy McCoyn kanssa, kun muut menivät nukkumaan. Taloon tultaessa oli pitänyt kirjoittaa iso nivaska sopimuslappuja ja edes särkylääkkeitä ei taloon saanut tuoda, vaan lääkitys tapahtui Big Brother -tuotannon kautta. 

Päihdekokeilustaan tunnettu McCoy oli tuonut taloon sallitusti nuuskaa. Sysimetsä väittää nyt kirjassaan, että rocklegenda olisi kuitenkin sekoittanut sen joukkoon kokaiinia. 

– Asia paljastui, kun istahdimme tuoleihin ja Andy kaivoi taskustaan paketin tupakan näköistä jauhetta. Hän otti sitä hiukan sormiensa väliin ja veti nenäänsä. Homma vaikutti niin hienostuneelta, että minäkin pyysin.

– Kuvaruudussa näytti, että kaksi vanhaa jätkää rentoutuu pitkän päivän jälkeen lepotuoleissa ja haukkaa hieman happea, mutta Andyn nuuskaa siellä vedettiin. Itse en huomannut aineella olevan mitään vaikutuksia.

Sysimetsä halusi lopulta pois vapaaehtoisesti talosta. Hän toteaa kirjassaan, että tuotantoyhtiö yritti houkutella häntä jäämään rahan keinoin, mutta iskelmälegenda ei suostunut. Julkkis Big Brotherin voiton vei tuolloin taikuri Jori Kopponen

Julkkis Big Brother -kilpailija Andy McCoy

MTV Uutiset tavoitti vuoden 2013 Julkkis Big Brotherin käsikirjoittajana, ohjaajana ja castingissa mukana olleen Joni Soilan, joka tyrmää Sysimetsän väitteet. 

Soila kertoo, että oli vastuussa Andy McCoysta ja seurasi häntä 24/7 monitoreista. Ennen taloon menoa tulevien asukkaiden piti toimittaa tavaransa tuotantoyhtiölle, joka syynäisi ne läpi, ettei taloon mene mitään sopimuksen vastaista. 

– Tietenkään sitä ei voi sataprosenttisesti estää, että josko sinne taloon jotain salakuljettaisi, esimerkiksi sisäisesti. Enemmän kiinnittäisin kuitenkin huomiota siihen, että talon asukkaat ovat valvovan silmän alla vuorokauden ympäri – niin tuotantoyhtiön kuin katsojien puolestakin. Mukana oli myös lääketieteen ammattilaisia, jotka olisivat huomanneet heti, jos asukas olisi alkanut käyttäytyä poikkeavalla tavalla. 

– Sen kummemin kenenkään nimeä mainitsematta, kävi julkkiskaudella pari kertaa sillä tavalla, että asukas saattoi ottaa taskusta jotain ja laittaa sen suuhun. Tilanteen jälkeen kyllä selvitettiin heti, että mitä sinne suuhun oikein laitettiin, Soila toteaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja