Ford tuo lisää tilaa ja mukavuutta tila-autoluokkaan

Juuri Suomeen saapunut uusi seitsenpaikkainen Ford Galaxy tarjoaa enemmän tilaa ja mukavuutta.

Ford Galaxy on aina ollut seitsenpaikkainen iso tila-auto. Uuden mallin tilantarjontaa on parannettu optimoimalla istuinjärjestelyjä ja myös istuimet ovat aikaisempaa ohuemmat. Monikäyttöisyyttä parantaa mahdollisuus kaataa kaikki taaempien penkkirivien viisi istuinta tasaiseksi lattiaksi yhdestä vivusta. Tällöin tavaratilan kapasiteetti on jo 2339 litraa. Matkustajien ollessa mukana tilaa voidaan säädellä liikuttamalla toisen ja kolmannen istuinrivin penkkejä.

Ajomukavuus on parantunut uuden integral link -takajousituksen myötä. Rakenteen ansiosta taka-akselisto pääsee liikkumaan enemmän pituussunnassa vastaanottaessaan iskuja, minkä myötä tärähdykset eivät tule yhtä selvästi läpi. Ajodynamiikankin kerrotaan parantuneen ja tähän vaikuttaa myös säätyvä ohjausvälitys, joka parantaa ketteryyttä kaupungissa ja täsmällisyyttä maantienopeuksissa.

Taka-akseliston rakenne on myös aikaisempaa hiljaisempi. Auton hiljaisuuteen on panostettu myös akustisten lasien muodossa sekä erityisellä ääntä vaimentavalla sisäkaton verhoilulla.

Etupenkkiläisiä hellitään Fordin Multi-Contour-istuimilla, jotka ovat varustettu lämmityksen ja ilmastoinnin lisäksi hierontatoiminnolla. Istuimissa on 11 ilmalla täyttyvää pussia, jotka hierovat reisiä, istumalihaksia sekä alaselkää vähentäen lihasten väsymistä pitkillä matkoilla. Kaikkia matkustajia miellyttää aikaisempaa tehokkaampi ja hiljaisempi ilmastointi, joka tarjoaa erilliset säädöt toiselle penkkiriville.

Galaxyyn on tarjolla paljon uutta kuljettajaa avustavaa tekniikkaa. Niihin kuuluvat muun muassa uusi liikennemerkkejä seuraava älykäs nopeudenrajoitin, törmäyksenestoavustin jalankulkijan tunnistuksella, mukautuvat LED-ajovalot, ja esimerkiksi porttikongista ajettaessa turvallisuutta parantava 180 asteen kameranäyttö eteenpäin. Uusi pysäköintiavustin auttaa sekä taskupysäköinnissä että rinnakkaispysäköinnissä, mutta myös ruudusta poistumisessa ja peruutettaessa varoittaa risteävästä liikenteestä.

Moottoriksi Galaxyyn on tarjolla neljä dieselvaihtoehtoa tehoiltaan 88-154 kW (120-210 hv), sekä kaksi bensiiniversiota tehoiltaan 118 ja 176 kW (160 ja 240 hv). Kaikkien moottorivaihtoehtojen päästöt ovat aiempaa sukupolvea pienemmät parantuneista suoritusarvoista huolimatta. Tarjolla on ensimmäistä kertaa myös älykäs neliveto, joka on saatavissa kahden keskimmäisen eli 110 ja 132 kW (150 ja 180 hv) tehoisten dieselmallien kanssa.

Ensimmäisiä ajokokemuksia on odotettavissa lähiaikoina.

Lue myös:

    Uusimmat