Ford-liikkeellä ääriamerikkalainen tarjouskampanja – osta auto, saat kaupan päälle aseen ja Raamatun: "Tervetuloa seuraavan joukkoampumisen alkulähteelle"

1:12
Videolla Ford testaa tulevaisuuden pizzataksia.

Syksy on metsästyskautta ja Yhdysvaltojen maaseudulla se on ilmeisesti myös vuodenaika, jolloin autokauppa hiljenee.

Myynnin vauhdittamiseksi eteläcarolinalainen Ford-jälleenmyyjä aloitti uuden mainoskampanjan nimeltään ”Jumala, aseet ja Amerikka!” Kampanjan aikana uuden tai käytetyn auton ostaja saa kaupan päälle raamatun, haulikon ja Yhdysvaltain lipun.

– Lokakuu on omituinen kuukausi autokaupassa, liikkeenjohtaja Derrick Hughes kertoo Detroit Free Pressille. Se on tyyntä ennen myrskyä tyyppinen kuukausi, silloin täytyy olla jotain meininkiä. Autokaupassa lokakuu on hiljaisin ja marraskuu toiseksi hiljaisin kuukausi.

Jälleenmyyjä kertoo, ettei kampanja ole poliittinen kannanotto, vaan liike vetoaa kampanjalla paikallisten asukkaiden uskonnollisiin taipumuksiin, isänmaallisuuteen ja rakkaudesta metsästykseen.

Ostamisen yhteydessä asiakkaille annetaan etuseteli ja paperit taustatarkistukseen, jotka viedään paikalliseen urheiluvälinekauppaan. Jos he eivät läpäise taustatarkistusta tai haluavat ostaa jotain muuta kuin aseen, etuseteliä voi käyttää muiden tuotteiden ostamiseen.

Aiempi kampanja pyydettiin lopettamaan

Viime kesänä Alabaman Ford-jälleenmyyjällä oli samantapainen kampanja itsenäisyyspäivän aikaan. Kampanjan teema oli tuolloin "Jumala, aseet ja vapaus”, jolloin liike myös antoi Raamatun, Yhdysvaltain lipun ja aseen auton ostajalle.

Alabaman jälleenmyyjä kertoo, että Ford oli pyytänyt lopettamaan kampanjan mainosvideon esittämisen Facebookissa sen jälkeen, kun San Josessa, Kaliforniassa oli ampumistapaus Fordin liikkeessä. Ampumisissa kuoli kolme ihmistä.

Ford ei ole kommentoinut julkisesti mainoskampanjaa, vaan kertoi, että jälleenmyyjät ovat itsenäisiä yrityksiä ja että Etelä-Carolinan kampanja on paikallisen liikkeen oma.

Carolinen Fordin Facebook-sivuilla mainoskampanjan kommentoijat ovat jakautuneet kahteen leiriin.

– Teillä on sisua ja minä rakastan sitä. Jumala siunatkoon teitä ja Yhdysvaltoja, eräs kirjoittaa.

– Tervetuloa seuraavan joukkoampumisen alkulähteelle, kirjoitti toinen.

Ei ehkä ole yllättävää, että Carolina Ford ei vastannut Autoblogin kommenttipyyntöön, mutta vahvisti kyllä, että tarjous on edelleen voimassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja