Foo Fighters kertoo Suomi-muistonsa Huomenta Suomessa: "Lokki traumatisoi tyttäreni"

Erikoishaastattelussa Foo Fighters 7:18

Foo Fighters kertoo Huomenta Suomessa uusimmasta levystään sekä tuoreimmat Suomi-muistonsa. 

Yhdysvaltalaisen rock-yhtyeen Foo Fightersin laulaja-kitaristi Dave Grohl sekä rumpali Taylor Hawkins nähtiin Huomenta Suomen haastattelussa torstaiaamuna. Yhtye julkaisi viime viikolla yhdeksännen levynsä Concrete and Coldin ja sen tuottajana toimi amerikkalainen Greg Kurstin. Grohl ja Hawkins vitsailevat Kurstinin valikoituneen työhön ulkonäkönsä perusteella. 

– Hän on komea, Hawkins toteaa. 

– Meidän on varmistettava, että kaikki studiossa olevat tyypit ovat yhtä kuumia kuin me, Grohl jatkaa. 

Grohl kertoo, että hän ja Kurstin ovat olleet ystäviä jo vuosien ajan. Kurstin on tuottanut muun muassa AdelenSian sekä Beckin levyjä. Hänen mukaansa uusi levy tehtiin hyvin modernisti ja ihmettelee sitä, kuinka se joidenkin mielestä kuulostaa retrolta. 

– Kasvoimme kuuntelemalla klassista rockia ja se varmasti välittyy musiikkiimme. 

Myös Hawkinsin kuullaan laulavan levyllä, sillä hän laulaa kokonaan kappaleen Sunday Rain. Grohl vitsailee antaneensa Hawkinsille luvan laulaa yhden kappaleen, joka laitetaan levyn loppuun. Hän toteaa kuitenkin tosissaan, että Hawkins on laulanut ennenkin ja hänen esiintymisensä toimii varsinkin keikoilla. 

Foo Fighters on esiintynyt useaan otteeseen Suomessa ja viimeksi bändi nähtiin kesäkuussa Rock The Beach -tapahtumassa Helsingin Hietaniemen uimarannalla. Grohl kertoo, että esiintyminen hiekkarannalla oli erityisen hieno kokemus. 

Michael Monroe oli viimeksi soittamassa kanssamme, se oli tosi hauskaa. Oli kaunis päivä rannalla. Tyttäreni söi jäätelöä veden rajassa ja lokki varasti sen hänen kädestään. Hän traumatisoitui eikä syönyt hetkeen jäätelöä.  

Lue myös:

    Uusimmat