Flunssakauden pelastaja löytyy keittiöstäsi – voittaa jopa antibiootit

Vanha kansakin sen jo tiesi: valkosipulilla torjutaan monelaiset vaivat ja pahat henget.

Valkosipuli on tuhansia vuosia vanha mauste- ja lääkekasvi, jolla on uskottu olevan jopa maagisia ominaisuuksia. Valkosipulin on sanottu muun muassa torjuvan ja hoitavan flunssaa sekä karkottavan pahat henget.

Kiinalaiset ovat käyttäneet valkosipulia jo ainakin 3000 vuotta vilustumiseen ja muihin yleisiin sairauksiin. Kasvia käytettiin paljon myös antiikin Kreikassa ja Roomassa.

Valkosipuli on yksi maailman tutkituimmista kasveista ja sen terveysvaikutukset on todettu useissa tieteellisissä tutkimuksissa.

Valkosipuli tehokkaampi kuin antibiootit

Valkosipuli sisältää antibioottista allisiinia, joka hillitsee ja estää bakteerien, hiivojen, sienten ja myös virusten kasvua.

Amerikkalaistutkimuksen mukaan maailman vanhimpiin viljelykasveihin lukeutuvan valkosipulin sisältämä ainesosa voikin olla sata kertaa tehokkaampi ruokamyrkytyksen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa kuin tietyt antibiootit. Valkosipulin sisältämä rikkivety on jopa 100 kertaa tehokkaampi lääke tuhoamaan kampylobakteereita kuin esimerkikisi yleiset antibiootit erytromysiini ja siprofloksasiini.

Tämän lisäksi valkosipulista on todettu olevan apua muun muassa hengitystiesairauksien ja suolistotautien hoidossa. Valkosipuli myös alentaa verenpainetta, lisää sapen eritystä, laajentaa verisuonia ja alentaa veren kolesterolia sekä virkistää verenkiertoa.

Kokeile flunssan karkoittajaa

Flunssaa karkottaessasi koeta juoda kupillinen valkosipulimaitoa kolme kertaa päivässä.

3 kokonaista valkosipulia
1 timjaminoksa
2 kokonaista neilikkaa
n. 2-4 dl vettä
1 tl hunajaa
maitoa

Kuori valkosipuleista uloimmat kuoret pois. Pilko valkosipulit hieman pienemmiksi ja laita kattilaan timjaminoksan ja neilikoiden kanssa. Kaada päälle vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä pari tuntia. Siivilöi liemi ja purista kevyesti kauhalla valkosipuleita siivilän läpi. Sekoita siivilöityyn liemeen hunaja. Säilytä viileässä. Kuumenna maito kuumaksi ja sekoita valkosipulilientä joukkoon. Sekoitussuhde on puolet maitoa ja puolet valkosipulilientä.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja