Floridalle iso voitto – Aleksander Barkov hämmästeli joukkuetoveriaan: "Hän on epätodellinen"

Uskomaton sähläys – New York Rangers -tähti lahjoitti Floridan toisen maalin kömpelöllä tavalla 1:30

Florida-vahti Sergei Bobrovski seisoi toimettomana suuren osan NHL:n itäisen konferenssin ensimmäisestä finaalista. Työt lisääntyivät kolmannessa erässä, mutta ottelun ykköstähdeksi valittu Bobrovski oli valmis haasteeseen. Florida voitti vieraissa pelatun ottelun New York Rangersia vastaan 3–0.

Bobrovski torjui ottelussa 23 kertaa. Torjunnoista 11 tuli päätöserässä. Pahimmillaan Rangers ei saanut 14 minuuttiin ainuttakaan laukausta kohti Floridan maalia. Floridan puolustus blokkasi ottelussa 19 laukausta.

– Vain kokenut maalivahti pystyy siihen, mitä hän teki tänä iltana: oli ensin toimettomana, mutta hoiti homman viimeisellä kympillä, Florida-luotsi Paul Maurice kehui.

Florida johti ottelua pitkään 1–0 Matthew Tkachukin avauserän maalilla. Carter Verhaege toi helpotusta neljä minuuttia ennen päätössummeria, ja Sam Bennett sinetöi loppulukemat toiseksi viimeisellä minuutilla.

Bobrovskin etsikkoaika osui päätöserään juuri ennen Verhaegen ja Bennettin osumia.

– Heillä on todella hyvä joukkue, ja tuollaisessa tilanteessa täytyy pystyä tekemään isoja torjuntoja, Bobrovski sanoi.

Nollapeli oli Bobrovskille uran toinen pudotuspeleissä. Rangers oli ennen tätä jäänyt maaleitta vain kerran koko kaudella.

– Hän on epätodellinen maalivahti, ja olemme onnekkaita, kun meillä on hänet, Florida-kapteeni Aleksander Barkov ylisi Bobrovskia.

– Hän (Bobrovski) on ollut uskomaton läpi pudotuspelien. En voi kehua häntä tarpeeksi, Verhaege komppasi.

Runkosarjassa NHL:n toiseksi parhaan vierassaldon kerryttänyt Florida on jatkanut pudotuspeleissä samalla tiellä. Kuudesta vieraspelistä on koossa viisi voittoa.