Vladimir Putinia hehkuttaneelta olympiavoittajalta hapanta tekstiä venäläisurheilijoiden eristämisestä – "Meitä pitää kohdella kuin israelilaisia"

Maastohiihdon supertähti Veronika Stepanova vaatii, että venäläiset pääsevät takaisin kansainvälisiin kilpailuihin.

Olympiavoittajan mielestä venäläisurheilijoiden hyllyttäminen on moraalisesti väärin. 

– Poliittiset erimielisyydet eivät saa estää urheilijoita kilpailemasta toisiaan vastaan, Stepanova totesi Dagbladetille.

Hän kieltäytyi samassa haastattelussa vastaamasta Vladimir Putinia koskeviin kysymyksiin. Stepanova tapasi helmikuisen olympiavoittonsa jälkeen Putinin Kremlissä. Venäjän hyökkäys oli tuolloin juuri alkanut. Stepanova puhui myönteisesti presidentistään.

– Kiitos presidentille, että hän nostanut tämän maan lipun korkealle. Emme laske sitä, lupaan, 21-vuotias urheilija sanoi tuolloin.

Venäjän aloitettua hyökkäyssotansa Ukrainassa, suljettiin venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat pääosin kaikista kilpailuista ja lajeista ympäri maailmaa. Hiihtäjien kohdalla tämä on tarkoittanut totaalista sulkua kansainvälisistä kisoista.

Stepanova pitää ratkaisua täysin vääränä ja tekopyhänä.

– Meitä pitäisi kohdella kuin israelilaisia, ei paremmin eikä huonommin, Stepanova sanoi viitaten Israelin ja Palestiinan konfliktiin, jonka ansioista sulkuja ei ole järjestetty.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja