Fifty Shades of Grey -tähti kiidätettiin sairaalaan sydänkohtauksen kaltaisten oireiden takia – tämä paljastui lopulta syyksi

Fifty Shades of Grey -elokuvista tutun Jamie Dornanin jalat ja kädet puutuivat yhtäkkiä ja hänet vietiin sairaalaan Portugalissa. 

Fifty Shades of Grey -elokuvista tuttu näyttelijä Jamie Dornan, 41, lomaili Portugalissa golfin parissa ystäviensä kanssa ja alkoi yhtäkkiä kärsiä sydänkohtauksen kaltaisista oireista. Lopulta hänet vietiin sairaalaan. Oireet johtuivat kuitenkin todennäköisesti myrkyllisistä perhosentoukista. 

Myös Dornanin yksi matkakumppani, entinen toimittaja ja Good Morning Britain -aamutv-ohjelmaa juontanut Gordon Smart sai samankaltaisia oireita. Gordon kertoi, että ensimmäinen päivä hotellissa sujui loistavasti, kunnes vajaa vuorokausi myöhemmin hän alkoi tuntea pistelyä vasemmassa kämmenessään ja kutinaa käsivarressaan. 

Gordonin isä on yleislääkäri, joten hän tiesi, että vastaavanlaiset oireet voivat olla merkki alkavasta sydänkohtauksesta. 

Paikallisessa terveyskeskuksessa Gordonin sykkeen todettiin olevan 120 ja hänet vietiin sairaalaan. Siellä Gordon romahti ja häneltä selvitettiin, mitä hän oli edellisenä iltana juonut. 

Kotiutumisen jälkeen Gordon palasi hotellille ja löysi Dornanin kiinnitettyinä lääketieteellisiin laitteisiin. Kävi ilmi, että parikymmentä minuuttia Gordonin lähdön jälkeen Dornanin vasen jalka ja käsi sekä oikea jalka puutuivat ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan. 

Viikkoa myöhemmin lääkäri soitti Gordonille ja kertoi, että oireiden aiheuttaja oli todennäköisesti myrkylliset toukat. Etelä-Portugalin golfkentillä on toukkia, jotka ovat tappaneet koiria ja aiheuttaneet nelikymppisille miehille sydänkohtauksia.

– Olimme onnekkaita, että selvisimme siitä hengissä, Gordon kertoi. 

Toukkien pienissä karvoissa on ärsyttävää proteiinia nimeltä thaumetopoein. Se voi aiheuttaa kivuliasta iho-, silmä- ja kurkkuärsytystä ja ihottumaa sekä harvinaisissa tapauksissa allergisia reaktioita.

Dornan tunnetaan erityisesti roolistaan Christian Greynä kolmiosaisessa elokuvasarjassa Fifty Shades of Grey, Fifty Shades Darker ja Fifty Shades Freed.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat