Jamie Dornan kokee, että häntä rankaistaan Fifty Shades of Grey -elokuvista – "Minun pitää edelleen todistella itseäni"

Jamie Dornan kokee, että kohuttu elokuvasarja vaikuttaa yhä hänen maineeseensa näyttelijänä.

Eroottiseen Fifty Shades of Grey -kirjasarjaan perustunut elokuvatrilogia keräsi miljarditulot elokuvateattereiden lippuluukuilla, mutta samalla myös hyvin jakaantuneet arviot niin katsojilta kuin kriitikoiltakin.

Elokuvissa miespääosaa näytellyt Jamie Dornan avautui GQ-lehdelle siitä, miksi alunperin suostui elokuvasarjaan ja millaiset vaikutukset niillä on ollut hänen uralleen.

Dornan tiesi, mihin oli lähtemässä

Pääosan, eli Christian Greyn rooli meni alunperin Charlie Hunnamille, mutta tämän perääntyessä projektista, sitä tarjottiin Dornanille.

– Koin tietynasteista helpotusta kun hän sai sen, jos totta puhutaan. Ajattelin, että tämä olisi ollut hauska, mutta outo reissu. Parempi, etten ole mukana siinä. Mutta hän vetäytyi projektista ja sitten minulle soitettiin ja sain roolin, Dornan kertoo.

Dornanin näyttelijän ura oli hyvällä mallilla jo ennen kuin julkistettiin hänen tulkitsevan Greyn roolia elokuvasarjassa. Sekä yleisö että kriitikot olivat vakuuttuneet hänen roolistaan Paul Spectorina draamasarjassa The Fall.

Pohtiko Dornan missään kohtaa, että Greyn rooli olisi enemmänkin riski kuin mahdollisuus?

– Vietin paljon aikaa punniten, otanko Fifty Shades -roolia vastaan. Ottaisin projektien tietäen, että monet tulisivat vihaamaan sitä – vihaamaan sitä –ennen kuin ovat edes nähneet sen. Miksi? Koska suurin osa ihmisistä vihasi kirjoja, Dornan selittää.

Dornan ei edes odottanut, että kriitikoiden lyttäämistä kirjoista syntyisi kriitikoiden ylistämiä elokuvia.

– Sinulla on käytössäsi sama materiaali. Se oli se raakamateriaali, mitä meillä oli, Dornan toteaa.

Kaduttaako rooli jälkikäteen?

Kaikesta huolimatta, Miljardin dollarin elokuvasarjaan osallistuminen ei ole Dornanin mielestä ollut haitaksi hänen uralleen.

– Jokainen näyttelijä vastaisi samalla tavalla. Se on tarjonnut – paljon. En häpeä myöntää, että se on mullistanut elämäni ja perheeni elämän taloudellisesti. Olen hyvin, hyvin kiitollinen tästä ja tulen aina olemaan. Lisäksi fanit rakastivat elokuvaa, Dornan toteaa.

Kriitikoilta sadellut palaute kuitenkin kirveli ja kirvelee edelleen. Dornan on myös hyvin tietoinen siitä, että huolimatta siitä, montako elokuvaa hän on sittemmin tehnyt, hänen urastaan puhuttaessa viitataan yhä Fifty Shades of Grey -elokuviin.

– Ikään kuin minun pitäisi edelleen todistella itseäni; Maksan edelleen katumusta siitä valinnasta, jotta pääsisin takaisin siihen pisteeseen, jossa olin ennen elokuvia, Dornan toteaa, mutta kertoo samalla sen tavallaan myös sisuunnuttavan itseään jatkamaan.

Lähde: GQ Magazine

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja