F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrarin leiristä kuultiin tuskanhuuto – Charles Leclerc ja Sebastian Vettel paljastavat, kuinka karu tilanne oikein onkaan

0:26
Videolla Sebastian Vettelin pyörähdys Italian GP:n toisista harjoituksista.

”Jätkät, autoa on todella vaikea ajaa.” Ferrarin monacolaistähden Charles Leclercin toteamus Italian GP:n ensimmäisistä vapaista harjoituksista oli kuin jatkumoa Ferrarin tuskalle. Leclercin ja Sebastian Vettelin mukaan tilanne on paha.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrarin vauhti on ollut hukassa koko alkukauden ajan. Ongelmat ovat liittyneet sekä sen moottoriin että auton aerodynaamiseen runkoon.

Belgiassa molemmat Ferrari-kuskit jäivät pistesijojen ulkopuolelle.

Mikä pahinta, tuleva Italian GP voi olla hyvinkin vielä surullisempi tarina Maranellon punaisille.

Saksalaiskuljettaja Sebastian Vettel allekirjoitti perjantain harjoitusten jälkeen Leclercin näkemyksen auton ajettavuudesta.

– Sitä on vaikea ajaa, mutta toisaalta, tämä ei ole ensimmäinen kerta, Vettel mietti.

– Missä meillä on vaikeuksia? Häviämme niin paljon suorilla, mikä oli odotettua. Sen lisäksi meiltä puuttuu pitoa, kun saavumme mutkiin. Auto liukuu paljon, mikä aiheuttaa haasteita.

– On todella vaikeaa saada yhtä kierrosta osumaan. Mutta yritämme parantaa tilannetta, Vettel pohti.

Ferrari oli ainut talli, joka ei pystynyt parantamaan aikojaan viime vuoden Italian GP:n toisiin harjoituksiin nähden. Samalla kun McLaren otti lähes 1,5 sekunnin kehitysharppauksen (-1,393), Ferrari jäi yli puolen sekunnin päähän (+0,525) viime vuoden ajoistaan.

Leclercin mukaan ongelmat eivät rajoitu pelkästään nopeisiin aika-ajovetoihin.

– Odotimme, että tilanne olisi vieläkin huonompi niiden suhteen. Mutta taas isolla bensakuormalla ajettaessa tilanteen olisi pitänyt olla parempi.

– Auton tasapaino on kadoksissa ja se heijastuu suoraan siihen, miten renkaat käyttäytyvät pitkissä vedoissa. Tuossa riittää työsarkaa.

– Olen kuitenkin optimistinen meidän aika-ajovauhtimme suhteen. Autoa oli vaikea ajaa isolla bensakuormalla, mutta luotan siihen, että pystymme ratkomaan tuon ongelman, Leclerc pohti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja