Ferrarin leiristä kuultiin tuskanhuuto – Charles Leclerc ja Sebastian Vettel paljastavat, kuinka karu tilanne oikein onkaan

”Jätkät, autoa on todella vaikea ajaa.” Ferrarin monacolaistähden Charles Leclercin toteamus Italian GP:n ensimmäisistä vapaista harjoituksista oli kuin jatkumoa Ferrarin tuskalle. Leclercin ja Sebastian Vettelin mukaan tilanne on paha.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrarin vauhti on ollut hukassa koko alkukauden ajan. Ongelmat ovat liittyneet sekä sen moottoriin että auton aerodynaamiseen runkoon.

Belgiassa molemmat Ferrari-kuskit jäivät pistesijojen ulkopuolelle.

Mikä pahinta, tuleva Italian GP voi olla hyvinkin vielä surullisempi tarina Maranellon punaisille.

Saksalaiskuljettaja Sebastian Vettel allekirjoitti perjantain harjoitusten jälkeen Leclercin näkemyksen auton ajettavuudesta.

– Sitä on vaikea ajaa, mutta toisaalta, tämä ei ole ensimmäinen kerta, Vettel mietti.

– Missä meillä on vaikeuksia? Häviämme niin paljon suorilla, mikä oli odotettua. Sen lisäksi meiltä puuttuu pitoa, kun saavumme mutkiin. Auto liukuu paljon, mikä aiheuttaa haasteita.

– On todella vaikeaa saada yhtä kierrosta osumaan. Mutta yritämme parantaa tilannetta, Vettel pohti.

Ferrari oli ainut talli, joka ei pystynyt parantamaan aikojaan viime vuoden Italian GP:n toisiin harjoituksiin nähden. Samalla kun McLaren otti lähes 1,5 sekunnin kehitysharppauksen (-1,393), Ferrari jäi yli puolen sekunnin päähän (+0,525) viime vuoden ajoistaan.

Leclercin mukaan ongelmat eivät rajoitu pelkästään nopeisiin aika-ajovetoihin.

– Odotimme, että tilanne olisi vieläkin huonompi niiden suhteen. Mutta taas isolla bensakuormalla ajettaessa tilanteen olisi pitänyt olla parempi.

– Auton tasapaino on kadoksissa ja se heijastuu suoraan siihen, miten renkaat käyttäytyvät pitkissä vedoissa. Tuossa riittää työsarkaa.

– Olen kuitenkin optimistinen meidän aika-ajovauhtimme suhteen. Autoa oli vaikea ajaa isolla bensakuormalla, mutta luotan siihen, että pystymme ratkomaan tuon ongelman, Leclerc pohti.

Lue myös:

    Uusimmat