Ferrarin asiakastallilla olisi kaikki valmiina – moottori seisoo asentamattomana tehtaalla talvitesteihin asti

Matkustusrajoitukset Ison-Britannian ja Italian välillä ovat vaikeuttaneet Ferrarin ja sen asiakastiimin Haasin projektia amerikkalaistallin uuden auton loppuun viemiseksi.

Saksalaislehti Auto Motor und Sport kertoo Haasin saaneen kauden 2021 autonsa valmiiksi, ja myös Ferrarin uusi moottori on saapunut Banburyn tehtaalle Englantiin.

Osapuolet ovat kuitenkin törmänneet käytännön ongelmiin moottorin asentamisessa. Siihen eivät Haasin omat voimat riitä.

– Moottorin tuominen Britanniaan sallitaan, muttei teknikkojen, joita tarvitaan sen käynnistämiseen, kertoo lehden toimittaja Michael Schmidt.

Britannian rajat ovat tällä hetkellä käytännössä kiinni ja maahan saapuminen Irlannin sekä kanaalisaarten ulkopuolelta vaatii tällä hetkellä kymmenen päivän karenssin.

Haas ei näin ollen todennäköisesti pysty starttaamaan autoaan ennen maaliskuun alun Bahrainin talvitestejä. Amerikkalaistallin autot on normaalisti rakennettu Dallaran tehtaalla Italiassa, mutta juuri tänä vuonna asiaan tehtiin muutos, koska tiimissä ajateltiin Britannian olevan Italiaa varmempi paikka logistisesti.

– Koska hommat seisovat tällä hetkellä, aikaisin mahdollinen hetki moottorin herättämiseen on Bahrainin testeissä, Schmidt kirjoittaa.

Britannian tiukkojen maahantulorajoitusten takia myöskään Haasin tallijohto ei pysty matkustamaan tehtaalleen Yhdysvalloista. Poikkeuksia on tehty vain huippu-urheilijoiden kohdalla, joten Haasin kuljettajat Mick Schumacher ja Nikita Mazepin voivat matkustaa Englantiin sovittamaan ajopenkkejään helmikuun alussa.

Lue myös:

    Uusimmat