Ferrarille sattui nolo moka Kanadan GP:n kohutapahtumien keskellä: "Meidän olisi pitänyt, mutta unohdimme"

Ferrarin F1-pomo Mattia Binotto myönsi suoraan, että italialiastalli teki virheen Kanadan GP:n loppuhetkillä monacolaisen Charles Leclercin kohdalla.

Leclerc ei tiennyt lainkaan tallin toisen kuljettajan, saksalaisen Sebastian Vettelin saamasta viiden sekunnin aikarangaistuksesta.

Teoriassa ja kaiken todellisuuden keskellä Leclerc olisi voinut nousta viiden sekunnin aikaikkunan sisälle, minkä myötä Vettel olisi tippunut myös hänen taakseen. Toinen vaihtoehto, joskin hurjempi, olisi ollut se, että Vettel olisi pidätellyt Mercedes-kuski Lewis Hamiltonia, minkä yhteydessä Leclerc olisi voinut taistella vielä jopa kisan voitosta.

Lopulta Vettel ajoi ykkösenä ruutulipulle, voiton mennessä kuitenkin imussa olleelle Hamiltonille. Leclerc jäi puolestaan yli viiden sekunnin päähän Vettelistä, minkä myötä hän oli kolmas.

Kisan jälkeen Ferrarin tallipäällikkö Binotto myönsi suoraan erheen, kun häneltä kysyttiin siitä, tiesikö Leclerc Vettelin saamasta aikarangaistuksesta.

– Emme kertoneet. Se oli virhe meidän puoleltamme, Binotto totesi suorasanaisesti RaceFansin mukaan.

Tapauksessa taustalla oli tilanne, jossa Vettel ajautui radan ulkopuolelle. Nurmikolta palattuaan Vettel tuli suoraan Hamiltonin eteen. Ilman Hamiltonin jarrutusta ja väistöliikettä kaksikko olisi osunut yhteen.


Tuomaristo näki Vettelin toiminnan sääntöjenvastaisena, minkä myötä hänelle tuomittiin viiden sekunnin aikarangaistus.

Binotton mukaan Ferrari keskittyi varikkomuurilla asian hoitamiseen, minkä yhteydessä monacolainen Leclerc jäi ilman huomiota.

– Olimme kiireisiä varikkomuurilla ja yksinkertaisesti unohdimme. Meidän olisi pitänyt kertoa asiasta, mutta emme tehneet sitä, Binotto harmitteli.

Leclerc myönsi itse kisan jälkeen, ettei hän tiennyt mitään Vettelin aikarangaistuksesta. Tieto ei olisi kuitenkaan muuttanut välttämättä mitään.

– Yritin muutenkin saavuttaa heitä. Näin, että he taistelevat ja totesin, että he ovat ainakin lähellä toisiaan. Olimme nopeita ja yritin tehdä kaikkeni sen suhteen, että jos eteen tulisi joku mahdollisuus. Joten ei, tuo ei olisi muuttanut mitenkään lähestymistapaani, Leclerc totesi.

Ferrari ilmoitti kisan jälkeen valittavansa Kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomariston Vettelille antamasta rangaistuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat