Ferrari käski Charles Leclercia odottamaan Sebastian Vettelin ohittamista: nuorukainen pyyhkäisi ohi seuraavalla suoralla

Uransa ensimmäisestä F1-kisavoitosta taistellut Charles Leclerc ei jäänyt kyselemään montaa kertaa tiimin lupaa, kun Ferrari pyysi odottamaan ennen kuin tämä lähtee yrittämään ohitusta Sebastian Vettelistä.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto julisti jo ennen kauden alkua, että Sebastian Vettel on tiimin selvä ykkösprioriteetti, mutta lupasi lauantain paalupaikan jälkeen myös Leclercille oikeudet kisata voitosta.

Leclerc menetti huonon lähtönsä takia kärkipaikan heti alussa Vettelille. Tämän jälkeen monacolainen alkoi kuitenkin kerätä kisan aikana parempaa vauhtia kuin saksalainen, ja oli jälleen viiden kierroksen kohdalla Vettelin kannoilla. Hän vihjaisi tilanteesta radiossa.

– Olen nopeampi, jätkät…

Tässä kohtaa Leclerc kertoo saaneensa Ferrarilta odottelukäskyn.

– Minä vain kerroin heille asian. Sitten taisin saada vastauksen, että ”OK, pysy näin kaksi kierrosta”, mutta sitten seuraavalla suoralla minulla oli tilaisuus yrittää ohitusta, joten lähdin tekemään sitä, ja se onnistui, Leclerc kertasi.

– Olin vain nopeampi, joten ajoin omaa kisaani, hän perustelee ratkaisuaan.

Voittoa Leclerc ei kuitenkaan onnistunut ajamaan, sillä Ferrarin moottori alkoi oikkuilla loppua kohti. Tallipäällikkö Binotton mukaan tiimi havaitsi yhden sylinterin pudonneen pois pelistä, mikä haittasi Leclercin kisaa merkittävästi. Hän pääsi kuitenkin maaliin kolmantena Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat