Ferrari-pomo heti kiusalliseen tilanteeseen: saako Charles Leclerc nyt voittaa Sebastian Vettelin nenän edestä?

F1-uransa ensimmäisen paalupaikan napannut Charles Leclerc saa Ferrarin puolesta pitää paikkansa Sebastian Vettelin edellä, jos pystyy sen itse pitämään kisan loppuun asti, kertoo aiemmin tiukkaa roolijakoa ylläpitänyt tallipäällikkö Mattia Binotto.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Bahrainin GP suorana 29.-31.3.
Su: Bahrainin GP klo 18.10, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Leclerc kukisti lauantain aika-ajossa Vettelin lähes kolmella sekunnin kymmenyksellä. Ennen kauden alkua tallipäällikkö Binotto linjasi Vettelin tiimin selväksi ykköskuskiksi, mutta monacolaisen superonnistuminen vaikeuttaa heti Ferrarin suosimisjärjestystä.

Lauantain aika-ajojen jälkeen Binotto asetti lehdistötilaisuudessa ehdot Leclercin voittotaistelulle.

– Charlesilla on lupa mennä niin nopeasti kuin pääsee. Hän saa yrittää paalulle, hän saa yrittää pysyä edellä emmekä me ole pysäyttämässä häntä siinä, Binotto lupaa RaceFans-sivuston mukaan.

Aivan vapaata ei Ferrarin keskinäinen taistelu kuitenkaan ole, ja tässä samat säännöt koskevat myös kakkosruudusta hyökkäävää Vetteliä.

– Minusta on kuitenkin tärkeää, etteivät kaksi kuskiamme taistele keskenään sekä ota mitään riskejä ja kolaroi keskenään, Binotto huomauttaa.

– Siitä ei ole epäselvyyttä, että jos Charles on ensimmäisellä kierroksella edellä, niin hän pysyy edellä, jos on siinä tilanteessa kisan lopussa, tallipomo pyörittelee.

Ferrarilla tuntuu olevan Mercedestä tiukempi linja kuskiensa keskinäisessä kamppailussa. Binotto ei lähde sulkemaan mitään linjanvetoja pois tässä kohtaa.

– Odotetaan nyt seuraavat kisat ja katsotaan, että tuleeko sellaisia tilanteita, ja miten me reagoimme niihin, Binotto pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat