Felicity Huffman avautuu ensimmäistä kertaa lahjontaskandaalista, jonka takia joutui vankilaan: "Luulin sen olevan vitsi"

Felicity Huffman tunnusti syyllisyytensä USA:n yliopistoskandaalissa 2:04
Videolta näet, kuinka Felicity Huffmanin tunnustuksesta uutisoitiin vuonna 2019

Felicity Huffman pyytää anteeksi osallisuuttaan lahjontaskandaaliin, joka vei hänet kahdeksi viikoksi vankilaan.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Felicity Huffman, 60, oli vuonna 2019 osallisena Yhdysvaltoja ravisuttaneessa collegelahjontaskandaalissa, jossa useat varakkaat vanhemmat syyllistyivät lahjontaan yrittäessään saada lapsiaan eliittiyliopistoihin. 

Huffman myönsi syyllisyytensä siihen, että hän oli maksanut lahjoitukseksi naamioidut 15 000 dollaria (n. 13 700 euroa tämän hetken valuuttakurssilla) saadakseen tyttärensä Sophia Macyn SAT-tasotestin vastauksia muutettua. Tytär itse ei ollut tiettävästi äitinsä petoksestä tietoinen, eikä Huffmanin puoliso William H. Macy

Huffman suoritti 11 päivän vankituomion, 250 tuntia yhdyskuntapalvelua sekä häntä valvottiin vuoden ajan vankilasta vapautumisen jälkeen. 

Täydelliset naiset -sarjasta parhaiten tunnettu näyttelijä avautui asiasta ensi kertaa julkisesti ABC7 Eyewitness Newsinhaastattelussa, jossa hän pyysi anteeksi tekojaan. 

– Luulen, että ne ihmiset, joille olen anteeksipyynnön velkaa, ovat akateeminen yhteisö. Ja niille opiskelijoille ja perheille, jotka tekevät uhrauksia ja tekevät todella kovasti töitä päästäkseen sinne, minne he ovat oikeutetusti menossa. 

Haastattelussa Huffman muisteli tapaamistaan collegeopintoihin valmistavan yrityksen perustajan William Singerin kanssa, joka ajan kanssa oli saanut Huffmanin mukaan näyttelijän vakuutettua siitä, ettei hänen tyttärensä tulisi pääsemään koskaan haluamiinsa korkeakouluihin. Näin ollen Huffman kertomansa mukaan ajautui lopulta mukaan petolliseen toimintaan Singerin houkutuksesta. 

– Ja minä uskoin häntä. Kun hän alkoi vähitellen esitellä rikollista suunnitelmaansa, tuntui siltä, ja tiedän, että tämä kuulostaa hullulta, mutta se oli ainoa vaihtoehtoni antaa tyttärelleni tulevaisuus. Tiedän, että tämä on jälkiviisautta, mutta tuntui, että olisin huono äiti, jos en tekisi sitä. Joten tein sen. 

Lopulta, kun petos tuli ilmi, saapuivat eräänä päivänä FBI:n agentit ryminällä perheen kotiin. Huffmanin mukaan agentit olivat herättäneet hänen tyttärensä aseella uhaten. 

– Sitten he panivat käteni selkäni taakse ja laittoivat käsiraudat ja kysyin, voisinko pukea vaatteet päälle. 

– Ja luulin sen olevan vitsi. Kirjaimellisesti käännyin yhtä FBI:n työntekijää kohti, jolla oli luotiliivi sekä ase ja kysyin "Onko tämä vitsi?". Se ei ollut. 

Huffmanin lisäksi toinen kuuluisista tapaukseen sekaantuneista vanhemmista oli näyttelijä Lori Loughlin, joka tunnetaan erityisesti Full House -sarjasta. Loughlin tuomittiin kahden kuukauden vankeusrangaistukseen, josta hän vapautui joulukuussa 2020. Lisäksi näyttelijän täytyi maksaa 150 000 dollarin sakot sekä suorittaa 100 tuntia yhdyskuntapalvelua. 

Loughlinin aviopuoliso Mossimo Giannulli tuomittiin samassa vyyhdissä viiden kuukauden vankeusrangaistukseen, kahden vuoden valvottuun vapauteen, 250 tunnin yhdyskuntapalveluun sekä 250 000 dollarin sakkoihin. 

Lue myös:

    Uusimmat