Täydelliset naiset -tähti on suorittanut tuomionsa osallisuudestaan lahjontaskandaaliin – naisen näyttelijäkollegalle tiedossa vielä kovempi vankeusrangaistus

2:04
Felicity Huffman tunnusti syyllisyytensä USA:n yliopistoskandaalissa

Felicity Huffman on nyt suorittanut tuomionsa osallisuudestaan lahjontaskandaaliin kokonaisuudessaan. 

Täydelliset naiset -draamasarjasta parhaiten tunnettu yhdysvaltalaisnäyttelijä Felicity Huffman, 57, viimeisteli tuomionsa sunnuntaina 25. lokakuuta, kertoo Entertainment Weekly. Huffmanin tuomioon kuului 14 päivää vankilassa, yhdyskuntapalvelua sekä valvottu vapautus.

Huffman myönsi syyllisyytensä siihen, että hän oli maksanut 15 000 dollaria (n. 12 600 euroa) yliopistokonsultille, jotta oli saanut tyttärensä Sophia Macyn SAT-tasotestin vastauksia muutettua. Huffman suoritti 11 päivää vankituomiostaan vuonna 2019 ja hänet vapautettiin lokakuussa. Näyttelijän täytyi suorittaa 250 tuntia yhdyskuntapalvelua ja häntä valvottiin vuoden ajan vapautumisensa jälkeen. 

Collegeskandaali ravisutti Yhdysvaltoja runsaasti vuonna 2019. Huffmanin oli yksi useiden varakkaiden vanhempien joukosta, jotka olivat syyllistyneet lahjontaan lastensa yliopistohakujen tiimoilta. Toinen kuuluisista tapaukseen sekaantuneista vanhemmista on näyttelijä Lori Loughlin, joka tunnetaan erityisesti Full House -sarjasta. Loughlin ja hänen aviomiehensä Mossimo Giannulli ovat kumpikin syytösten kohteena ja alunperin he eivät myöntäneet syyllisyyttään, mutta tämän vuoden elokuussa he suostuivat tapauksen sovitteluun.

56-vuotiaan Loughlinin odotetaan suorittavan kahden kuukauden vankeustuomion, maksavan 150 000 dollarin (n. 126 000 euron) sakot sekä suorittavan 150 tuntia yhdyskuntapalvelua suoritettavakseen. 57-vuotias Giannulli sai 5 kuukauden vankeustuomion, 250 000 dollarin (. 211 000 euron) sakot sekä 250 tuntia yhdyskuntapalvelua. Pariskunnan on määrätty ilmoittautua vankilaan 19. marraskuuta. 

Huffmanin aviomies William H. Macy ei ole joutunut tapauksessa tutkinnan kohteeksi. Nainen kertoi vuoden 2019 hänen tyttärensä Sophian olleen erittäin järkyttynyt äitinsä toimista ja pidätyksestä saman vuoden syyskuussa. Huffmanin mukaan Sophia oli todennut hänelle tapauksen tultua ilmi, ettei hän "enää tunne äitiään". 

– Pystyin vain sanomaan: "Olen niin pahoillani Sophia. Olin peloissani. Olin typerä ja olin väärässä", Huffman kertoi vuonna 2019. 

Näyttelijä on myöntänyt syyllisyytensä ja todennut, ettei hänen teolleen ole ollut minkäänlaista oikeutusta. Tänä vuonna Sophia Macy hyväksyttiin Carnegie Mellonin yliopiston teatteriohjelmaan. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja