Mainos

FC Honka lähtee pettymykseen päättyneen kauden jälkeen uudestaan mitalijahtiin – tehostanut omaa pelitapaansa: "Tavoitteena päästä yksityiskohtiin paremmin kiinni"

10:00
Videolla Tulosruudun juttu Hongasta.

Veikkausliigassa viime kaudella katkerasti maalierolla europeleistä ja mitaleilta jäänyt FC Honka lähtee keskiviikkona alkavalla Veikkausliigakaudella uudelleen mitalijahtiin. MTV Urheilu kävi vierailemassa seuran harjoituksissa ja kuulostelemassa päävalmentaja Vesa Vasaralta ja kapteeni Duarte Tammilehdolta ajatuksia alkavasta kaudesta.

Hongan kohtalona oli viime kaudella jäädä sarjassa neljänneksi maalieron perusteella. Espoolaisten edellä sarjataulukossa oli KuPS. FC Interin voitettua Suomen Cup, eteni se europeleihin ja Hongalle jäi pelkkä luu käteen.

– Selkeästi sanottuna lähdemme parantamaan viime kaudesta. Se oli aika katkera tappio viimeisillä hetkillä. Siinä ei kuitenkaan auta muu, kuin katsoa itseä peiliin. Pitää tehdä hommat paremmin tänä vuonna ja on yritetty sen verran parantaa, jotta pysytään tässä kilpajuoksussa mukana, Vasara sanoo.

– Sillä hetkellä, kun peli päättyi, oli se tosi iso pettymys. Mutta, mitä enemmän asiaa prosessoi, niin ajatteli, että meidän piti ottaa se välipysäkki, jotta voimme nyt selkeästi nostaa katseet mitaleille. Vähän tyhmää ehkä sanoa näin, mutta se kaikki olisi tullut meille vähän liian nopeasti, Tammilehto toteaa.

Vasara avaa tarkemmin, millä tavalla asioita tehdään paremmin. Yksityiskohtien hiominen nousee nyt tarkemmin esille.

– Se on meidän tavoite, päästä yksityiskohtiin paremmin kiinni. Ideologia pysyy minun aikana Hongassa pääosin samana. Tietenkin yksittäiset pelaajat muuttavat hiukan sitä, miltä se näyttää. Uskon, että olemme taas vähän parempia ja selkeämpiä toteutuksessa. Tiedämme paremmin, mitä haluamme ja jokainen ymmärtää yhtenäisesti jokaisessa hetkessä, mitä halutaan, Vasara kertoo.

Veikkausliigaan on täksi kaudeksi tullut väljempi otteluohjelma. Vasara ei kuitenkaan ole varma siitä, suosiiko se mitään joukkuetta erityisesti.

– Toivottavasti se suosii suomalaista jalkapalloa ja meidän tuotetta. Molemmat joukkueet pääsevät valmistautumaan ottelupäiviin paremmin ja tuoreempana. Samalla se auttaa europeleissä pelaavia joukkueita samalla tavalla. Silloin luulen, että suomalainen jalkapallo tulee kehittymään, Vasara sanoo.

Vuodesta 2017 alkaen Honkaa luotsannut Vasara nostaa europelipaikan tärkeyden esille, mutta ei halua mennä asioiden edelle, vaan keskittyä otteluun kerrallaan.

– Totta kai se on tavoitteena, tulee se sitten tällä kaudella tai joskus myöhemmin. Se on yksi niistä suurista merkkipaaluista, joihin meidän pitäisi pystyä ja mielellään mahdollisimman usein. Se toisi taas seurall uuden asian, jota ei vähään aikaan ole ollut. Se on tavoitteena, että päästäisiin rakentamaan joukkuetta myös sitä silmällä pitäen. Pysytään nyt kuitenkin asiassa ja mennään kierros kerrallaan. Tulee olemaan erittäin kova kilpailu edessä, Vasara toteaa.

Veikkausliigan kausi käynnistyy keskiviikkona. HJK ja Inter pelaavat Helsingissä sekä KuPS ja RoPS Kuopiossa. Hongan ensimmäinen ottelu on luvassa tulevana sunnuntaina 7.4. Avausottelussa vastaan asettuu Rovaniemen Palloseura.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja