FBI varoittaa Yhdysvaltojen vaalipäivän ympärillä liikkuvasta väärästä tiedosta – ihmisiä kehotetaan tarkistamaan tiedot useasta lähteestä

Yhdysvalloissa liitovaltion poliisi FBI ja maan kyberturvallisuusviranomaiset varoittavat presidentinvaalipäivän ympärillä liikkuvasta mahdollisesta väärästä informaatiosta. 

Lausunnon mukaan ulkomaalaiset toimijat ja kyberrikolliset saattavat esimerkiksi luoda uusia verkkosivuja, muuttaa jo olemassa olevia ja levittää väärää tietoa sosiaalisessa mediassa. 

Ihmisiä kehotetaankin tarkistamaan tietonsa useasta paikasta ja luotettavista lähteistä.  

Marraskuun vaalien oletettavasti hidas ääntenlaskenta saattaa antaa mahdollisuuden levittää väärää tietoa esimerkiksi vaalivilpistä ja horjuttaa luottoa maan demokraattisiin instituutioihin. Ääntenlaskentaa saattaa hidastaa koronaviruspandemia, sillä sen takia monen odotetaan äänestävän postitse. 

Tutkijat ja sosiaalisen median yhtiöt ovat jo nyt kertoneet, että vaalien luotettavuutta on yritetty kyseenalaistaa. Yritykset ovat tulleet niin Yhdysvaltojen sisältä kuin ulkomailta.

Presidentti Donald Trump on useasti ilmaissut epäluuloja postiäänestystä kohtaan. Hän on muun muassa kuvaillut jo ennakkoon postitse äänestämistä katastrofiksi.

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset ovat jo aiemmin kertoneet, että Venäjältä on yritetty horjuttaa samankaltaisilla viesteillä luottamusta vaaleihin. 

Lue myös:

    Uusimmat