Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

FAO ja WHO eivät muuta suosituksiaan akryyliamiditutkimuksen perusteella

Väärä ruoka on monen surma.
Väärä ruoka on monen surma.Copyright MTV Oy 2001
Julkaistu 02.05.2002 13:25

YK:n ruoka- ja elintarvikejärjestö FAO sekä terveysjärjestö WHO eivät aio muuttaa ravintosuosituksiaan ruotsalaisen akryyliamiditutkimuksen perusteella.

- Sen tiedon pohjalta, mitä meillä on nyt käytettävissämme, ei voi vetää johtopäätöksiä tai tehdä suosituksia kuluttajille tai elintarviketeollisuudelle, toteaa tohtori MANFRED LUETZOW. Hän on FAO:n elintarvikekemian asiantuntija. Hän muistuttaa, että kyse ei ole uudesta riskistä, vaan asiasta, joka on luultavasti ollut olemassa siitä asti, kun ihminen alkoi leipoa ja paistaa.

FAO:n mukaan akryyliamidin myrkylliset vaikutukset ovat hyvin tiedossa ja sen tiedetään aiheuttavan rotille kasvaimia. Järjestön mukaan akryyliamidin syöpävaikutuksista ihmisille ei kuitenkaan ole luotettavaa näyttöä. Kansainvälisessä luokituksessa akryyliamidi on aine, joka saattaa olla karsinogeeninen eli syöpää aiheuttava.

Tukholman yliopiston tutkijoiden mukaan useissa tavallisissa ruoka-aineissa voi kypsennyksen yhteydessä syntyä akryyliamidi-nimistä syöpää aiheuttavaa ainetta. Ruotsin elintarvikevirasto tiedotti tutkimustuloksista viime viikolla.

(Mtv3-Finfood)

Lisää aiheesta:

Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä
Moni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"
Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video Helsingistä
Näin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?
Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaa
Ruokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:44
    Jouluruoka

    Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä

  • 12:27
    Joulu

    Moni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"

  • 09:59
    Autot

    Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video Helsingistä

  • 08:24
    Liikenneturvallisuus

    Näin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?

  • 08:14
    Jouluruoka

    Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaa