Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

FAO ja WHO eivät muuta suosituksiaan akryyliamiditutkimuksen perusteella

Väärä ruoka on monen surma.
Väärä ruoka on monen surma.Copyright MTV Oy 2001
Julkaistu 02.05.2002 13:25

YK:n ruoka- ja elintarvikejärjestö FAO sekä terveysjärjestö WHO eivät aio muuttaa ravintosuosituksiaan ruotsalaisen akryyliamiditutkimuksen perusteella.

- Sen tiedon pohjalta, mitä meillä on nyt käytettävissämme, ei voi vetää johtopäätöksiä tai tehdä suosituksia kuluttajille tai elintarviketeollisuudelle, toteaa tohtori MANFRED LUETZOW. Hän on FAO:n elintarvikekemian asiantuntija. Hän muistuttaa, että kyse ei ole uudesta riskistä, vaan asiasta, joka on luultavasti ollut olemassa siitä asti, kun ihminen alkoi leipoa ja paistaa.

FAO:n mukaan akryyliamidin myrkylliset vaikutukset ovat hyvin tiedossa ja sen tiedetään aiheuttavan rotille kasvaimia. Järjestön mukaan akryyliamidin syöpävaikutuksista ihmisille ei kuitenkaan ole luotettavaa näyttöä. Kansainvälisessä luokituksessa akryyliamidi on aine, joka saattaa olla karsinogeeninen eli syöpää aiheuttava.

Tukholman yliopiston tutkijoiden mukaan useissa tavallisissa ruoka-aineissa voi kypsennyksen yhteydessä syntyä akryyliamidi-nimistä syöpää aiheuttavaa ainetta. Ruotsin elintarvikevirasto tiedotti tutkimustuloksista viime viikolla.

(Mtv3-Finfood)

Lisää aiheesta:

Saitko viestin "Elisalta"? Tällaisista huijauksista raportoidaan nytEroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilisTaas valittiin vuoden sana – näin se liittyy Taylor SwiftiinKevyttä ja kuitupitoista: Ostoskärryihin kannattaa nyt lapata edullista superruokaaKeuhkoahtaumataudin oireet hiipivät hiljalleen – parannuskeinoa ei ole, mutta etenemistä voi hillitäKäykö saunominen urheilusta? "Samanlaisia vaikutuksia"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:06
    Verkkohuijaukset

    Saitko viestin "Elisalta"? Tällaisista huijauksista raportoidaan nyt

  • 10:12
    Ravintolat

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 09:26
    Ilmiöt

    Taas valittiin vuoden sana – näin se liittyy Taylor Swiftiin

  • 08:09
    Ruoka

    Kevyttä ja kuitupitoista: Ostoskärryihin kannattaa nyt lapata edullista superruokaa

  • 06:44
    Keuhkosairaudet

    Keuhkoahtaumataudin oireet hiipivät hiljalleen – parannuskeinoa ei ole, mutta etenemistä voi hillitä