Mainos

Fanien salaliittoteoriat aloittivat järkyttävän tapahtumasarjan – tällaiseen kaaokseen muotibloggaajan outo käytös johti

Lontoolainen muotibloggaaja vaikutti faniensa mukaan oudolta julkaisemallaan Youtube-videolla, mikä sai salaliittoteoriat paisumaan odottamattomiin mittasuhteisiin.

Suosittu muotibloggaaja Marina Joyce, 19, sai uskomattomalta kuulostavilla Youtube-videoillaan herätettyä seuraajiensa joukossa epäilyksiä, joiden mukaan nuori nainen olisi hengenvaarassa.

Älyttömiin mittasuhteisiin paisuneet huhut ovat oiva esimerkki siitä, mihin nettikansan villiintyminen sosiaalisessa mediassa voi johtaa.

Kaikki lähti siitä, kun muotibloggaaja julkaisi Youtubessa videon, jossa vaikutti pelokkaalta, epätavallisen hermostuneelta ja levottomalta. Bloggaajan tuhannet seuraajat alkoivat spekuloimaan, mikä suosikkibloggaajaa oikein vaivaa. Teoriat paisuivat hetkessä järkyttäviin mittasuhteisiin, kun fanit alkoivat etsiä merkkejä vahvistamaan omia epäilyksiään.

Ja niitähän löytyi.

Esimerkiksi yhdellä bloggaajan julkaisemalla videolla taustalla näkyy seinää vasten nojattuna ase. Yhden seuraajan kysyessä live-videon aikana Joycelta, oliko kaikki hyvin, vastasi hän ”kyllä”. Tämän jälkeen Joyce kuitenkin vastasi uudelleen ”ei”. Tämä viesti on jo sittemmin poistettu.

Jos tviitti ei näy, katso se täältä.

Alkuperäisellä videolla, josta kaikki epäilykset alkoivat, Joyce esitteli treffeille sopivia asuja. Tarkkaavaiset fanit luulivat kuulleensa naisen kuiskaavan videon aikana: ”Auttakaa minua!” Fanien mukaan nainen näytti videolla pelokkaalta, levottomalta ja hermostuneelta, mikä vain lisäsi huolta. Oletetun kuiskauksen voi kuulla videon alussa kohdassa 0:12.


Kolmannella videolla bloggaajan seuraajat ihmettelevät, miksi Joyce näyttää yhdessä kohdassa pelokkaalta ja vilkaisee jonnekin kameran taakse.

Jos tviitti ei näy, katso se täältä.

Fanit epäilivät terrorijärjestön kidnapanneen bloggaajan

Bloggaajan seuraajien tekemät johtopäätökset saivat aikaan somemyrskyn, kun huolestuneet fanit alkoivat keskenään selvittää, mitä suosikkibloggaajalle oli oikein tapahtunut. Naisen epäiltiin muun muassa tulleen kidnapatuksi terrorijärjestö Isisin toimesta. Kidnappaushuhuista keskusteltiin sosiaalisessa mediassa hashtagin #savemarinajoyce alla. Tapahtumat saivat myös fanit ilmoittamaan epäilyistään poliisille.

Vasta tässä vaiheessa Joyce julkaisi live-videon YouNow’ssa, jossa vakuutti olevan kunnossa. Fanit eivät kuitenkaan olleet vakuuttuneita. Videolla nimittäin näkyy kauempana ovensuussa seisoskeleva mies, joka näyttäisi tarkkailevan bloggaajaa etäämmältä. Lisäksi Joyce tekee käsillään useamman kerran sydänkuvion, jonka fanit tulkitsevat jälleen avunpyynnöksi. Ilmeisesti suuri yleisö oli päättänyt, että bloggaaja oli hengenvaarassa ja tulkitsi kaikki merkit tukemaan tätä päätelmää.

Joyce kommentoi videolla myös mustelmiaan, joiden alkuperästä fanit ovat häneltä kyselleet. Joyce ei anna kuitenkaan täydentävää vastausta mustelmien synnylle, vaan sanoo, ettei koe järkeväksi puhua syistä julkisesti.

Hämmentävien videoiden sarja jatkuu

Seuraavaksi Joyce julkaisi Twitter-tilillään kutsun faneilleen tulla juhlimaan hänen kanssaan. Tviitissä esitettiin tarkka kellonaika ja paikka. Sittemmin Periscopessa julkaistiin live-videota tapaamisesta, mutta video herättikin jälleen vain enemmän epäilyksiä. Videolla näkyy nimittäin vain musta tausta ja taustalla kuuluu kummallisia tömähdysääniä.

Ihmetystä herättäneet tapaukset päästivät fanien salaliittoteoriat valloilleen. Twitterissä jopa varoitettiin faneja menemästä sovittuun tapaamiseen ja jättämään asian poliisin selvitettäväksi.

Jos tviitti ei näy, katso se täältä.

Uteliaimmat lisäksi kertoivat somessa, ettei sovitulla tapaamispaikalla näkynyt jälkeäkään bloggaajasta. Somessa julkaistiin myös kuvia alueella partioineista poliisiautoista. Kuvat osoittautuivat kuitenkin vanhoiksi lehtikuviksi samaiselta tapahtumapaikalta, jotka olivat vain uudelleen levinneet sosiaalisessa mediassa.

Erikoisten tapahtumien sarja saa päätöksen

Paikallispoliisi lähti lopulta käymään bloggaajan kotona, kun naisen seuraajat olivat tehneet katoamishuhujen perusteella useita ilmoituksia virkavallalle. Poliisi julkaisi Twitterissä myöhemmin viestin, jossa kertoi poliisin vierailleen bloggaajan luona ja vahvisti hänen olevan kunnossa.

Jos tviitti ei näy, katso se täältä.

Myöhemmin nainen vakuutti fanejaan jälleen Twitterissä kertomalla olevansa ”täysin kunnossa”. Nainen kertoi myös kokeneensa mieltä lämmittävänä sen, että niin moni oli osoittanut huolensa hänen puolestaan.

Mysteeriksi jää kuitenkin se, miksei bloggaaja itse heti tarttunut perättömiin huhuihin ja lopettanut niiden leviämistä ajoissa. Bloggaajan hiljaisuus ja epämääräinen kommentointi fanien kyselyihin vain herätteli lisää epäilyjä. Miksi nainen ei heti ilmoittanut olevansa kunnossa, mikäli todella oli?

Joycen Youtube-kanavalla on yli 1 300 000 ja Twitter-tilillä lähes 500 000 seuraajaa. Tapahtumien myötä bloggaajan seuraajamäärät ovat esimerkiksi Youtubessa lähes triplaantuneet.

 

Lähteet: Mirror, Refinery29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.