Faktoja tarkistava Faktabaari on Vuoden journalistinen teko

Suuren Journalistipalkinnon 2014 voittajat on valittu.

Vuoden journalistinen teko on faktantarkistuspalvelu Faktabaari ja sen työryhmä Mikko Salo, Tuomas Muraja, Taru Taipale, Jukka Rautanen ja Jussi Salmio. Palkinnon arvo on 7 500 euroa.

Faktabaari on verkossa toimiva sitoutumaton joukkoistamista hyödyntävä kansalaispalvelu, joka pyörii vapaaehtoisvoimin.  Palvelun tavoitteena on varmistaa, että tärkeitä yhteiskunnallisia keskusteluja käytäisiin paikkaansa pitävien tietojen pohjalta. Faktabaari on aloittanut toimintansa talvella 2014 ja sen taustalla on Avoin yhteiskunta ry.

Katso esittely Faktabaarista Katsomosta.

Faktabaarin lisäksi Vuoden journalistinen teko -kategoriassa ehdolla oli Ylen A-studion Hoivakoti kuntoon -sarja, jonka tekivät Anne Ali-Hokka ja Oili Orispää, sekä työryhmä Annukka Roininen, Mikko Hynninen ja Tiina Merkikanto. Lisäksi ehdolla oli Helsingin Sanomien toimittajan Anu Nousiaisen ja työryhmän Jarmo Lundgrenin, Uolevi Holmbergin, Boris Stefanovin ja Esa Mäkisen Syvällä - sukellus norjalaiseen luolaan -juttukokonaisuus.

Bonnierin Suurta Journalistipalkintoa on jaettu vuodesta 2001.

Bonnierin journalistikilpailun palkinnot jaettiin tänään suorassa lähetyksessä kello 20 alkaen. Lähetys nähdään sekä MTV3-kanavalla että MTV.fi:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja