Facebookista voi nyt siirtää kuvat ja videot helposti talteen – uusi ominaisuus voisi helpottaa oman tilin poistopäätöstä

Reportteri unohti vahingossa Facebook-filtterit päälle lähetykseen 1:00
Amerikkalainen reportteri huvitti katsojia tajuamatta sitä edes itse. Justin Hinton unohti filtterit päälle Facebook-lähetykseen, kertoo CNN.

Uuden ominaisuuden avulla käyttäjä voi ladata kaikki Facebook-kuvansa ja -videonsa Google Kuvat -palveluun.

Facebookista voi pian ladata kaikki kuvansa ja videonsa suoraan Google Kuvat -palveluun, kertoo Forbes. Uutuusominaisuus kantaa nimeä Data Transfer Project eli DTP, ja sen valmistelusta uutisoitiin jo 2018

Siirtää sisällöt Google Kuvat -palveluun

DTP-työkalu sallii käyttäjän siirtää kaikki Facebook-kuvansa ja -videonsa Google Kuvat -palveluun. Kuvia ja videoita ei siis tarvitse latailla yksitellen.

Data Transfer Projectin oman sivuston mukaan ominaisuutta voisi käyttää apuna esimerkiksi uuden nettipalveun käyttöönotossa tai sen käytön lopettamisessa.

Ominaisuuksissa edelleen toivomisen varaa

Ominaisuus toimii osoitteessa Facebook.com/dtp. Sivulla kuvat voi siirtää toiseen palveluun. Forbesin toimittaja Paul Monckton päätti testata ominaisuutta, vaikka se TechCruncin tietojen mukaan onkin vasta saapumassa Eurooppaan ja on siis virallisesti käytössä vain USA:ssa ja Kanadassa.

Britti-Paul kuitenkin yritti siirtää kaikki tiedostonsa Google Kuvat -palveluun. Artikkelissaan mies toteaa, että ominaisuudessa on toivomisen varaa.

– Muutaman minuutin kuluttua siirto keskeytyi yllättäen eikä Facebook auttanut selvittämään ongelman syytä, se vain kertoi, että siirto epäonnistui, Paul kirjoittaa.

"Jos olet ollut kiinnostunut poistumaan Facebookista, tämä poistaa yhden suuren esteen"

Mies sai lopulta materiaalinsa siirrettyä, mutta mukana ei seurannut esimerkiksi videon alkuperäistä latauspäivää tai paikkamerkintää. 360-videot eivät myöskään selvinneet siirrosta, vaan muuttuivat matkalla kuuden kuvan sarjoiksi. Paul ei pidäkään työkalua ainakaan vielä täydellisenä tapana tallentaa videoita ja kuvia.

– Jos olet ollut kiinnostunut poistumaan Facebookista, tämä poistaa yhden suuren esteen käytön lopettamisen tiellä, mies kuitenkin toteaa.

Facebook tarjoaa edelleen käyttäjälle myös sivua, jolta voi ladata koko Facebook-historia itselleen. Tämä tiedosto on kooltaan suuri ja sisältää muun muassa Facebookiin tehdyt julkaisut, kommentit, tykkäykset ja jaot sekä kaverilistan.

Lue myös:

    Uusimmat