Facebookissa suomalaisia naisia lähestyvän Robinin viesti kannattaa ilmoittaa roskapostiksi

Facebookissa leviävässä roskaviestissä väitetään, että amerikkalaismies löysi sattumalta profiilin ja haluaisi tutustua vastaanottajaan paremmin.

Monet suomalaiset ovat viime päivinä saaneet Facebookissa yksityisviestin amerikkalaiselta Robinilta, joka hakee tyttöystävää. Tavanomaisesta poikkeavaa on, että viesti tulee suoraan käyttäjän inboxiin, eikä esimerksi "Muut"-kansioon, jonne tuntemattomilta käyttäjiltä saapuvat viestit yleensä tulevat. Viestissä kuvaillaan, miten Robin eksyi sattumoisin henkilön profiiliin ja kuinka hän haluaisi tutustua käyttäjään.

Käyttäjää tietysti ihmetyttää, miten juuri hänen Facebook-osoitteensa on valikoitunut roskapostilta vaikuttavan viestin kohteeksi. AVA otti yhteyttä Facebookin viestintäosastoon, ja tiedusteli, mistä Robinin lähettämässä rakkausviestissä on kyse. Jan Fredriksson Facebookin Pohjoismaiden yksiköstä vastaa, että heidän täytyisi saada vielä tarkempaa tietoa Robinin viestistä, jotta he voisivat kunnolla selvittää viestin leviämistavan.

Fredriksson suosittelee, että viestin saaneet suomalaiset ilmoittaisivat viestistä Facebookille, koska se vaikuttaa roskapostilta. Tämän voi Facebookin sivuilla tehdä valitsemalla ensin kohdan "Toimet" (Actions) ja "Ilmianna roskaposti tai väärinkäyttö" (Report Spam or Abuse).

Robinin viesti on seuraavanlainen: "Hi pretty, How are you doing today? I come across your profile and i want to know you more.I am Brigadier robin from USA presently working in Kabul Afghanistan, I need a relationship with you and i will be happy to receive reply from you as soon as possible.Thanks and God bless you."

Lue myös:

AVA / Emmi Maaranen

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja