Facebook lisäsi tahdittomia animaatioita indonesialaisten päivityksiin satoja uhreja vaatineesta maanjäristyksestä: "Pahoittelemme"

2:00

Indonesialaisten huolestuneet julkaisut maanjäristyksestä selvinneistä täyttyivät Facebookin mokan takia konfeteista ja ilmapalloista, uutisoivat Motherboard ja Mashable.

VIDEO: Vaikutusyrityskampanja paljastui Facebookissa. Se johti kymmenien tilien poistoon.

Monet ovat huomanneet Facebookissa hauskan ominaisuuden, joka vapauttaa tiettyjä sanoja kirjoittaessa pieniä animaatioita. Esimerkiksi sana 'onnea', vapauttaa konfettia ja ilmapalloja. Ominaisuudesta voi lukea lisää täältä.

Indonesialaiset ovat kuitenkin joutuneet järkyttymään, kun Facebookissa päivitykset ja kommentit liittyen maan tappaviin maanjäristyksiin ovat vapauttaneet samanlaisen animaation.

Indonesian Lombok-turistisaaren sunnuntainen maanjäristys on vaatinut jo yli 300 uhria, ja pakottanut 150 000 ihmistä jättämään kotinsa. Kun Facebook-käyttäjät Indonesiassa ovat maininneet sympatioitaan ja huoltaan maanjäristyksen uhreista, on heitä odottanut Facebookin ”juhlareaktio”, ilmapalloja ja konfettia.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ikävä virhe johtuu yksinkertaisesti Facebookin ohjelmoinnista, jossa ei olla otettu huomioon indonsian kielen vivahteita. Indonesiaksi sana 'selamat' tarkoittaa nimittäin sekä sanaa ’onnea’ että ’selvitä’.

Facebook pahoittelee

Facebook on sittemmin ottanut ominaisuuden pois käytöstä Indonesiassa.

– Tämä ominaisuus on laajasti saatavilla Facebookissa globaalisti, mutta me pahoittelemme, että se ilmestyi tässä valitettavassa yhteydessä ja olemme sen jälkeen ottaneet ominaisuuden pois paikallisesti, Facebookin edustaja kommentoi Motherboardille.

Asiasta twiitannut indonesialainen tohtoriopiskelija Herman Saksono kertoo olleensa yllättynyt, ettei Facebook ottanut ominaisuutta suunnitellessaan huomioon ’selamat’-sanan kaksoismerkitystä.

Lähteet: MotherboardMashable, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja