F2-kuolonkolarin jälkeen koomaan asetettu kuljettaja palasi sosiaaliseen mediaan – ”En ole sanonut tätä julkisesti”

1:47
Videolla Anthoine Hubertin ja Juan Manuel Correan kolari.

Elokuun lopulla Belgian Spassa nähtiin järkyttävä kolari, jossa Formula 2 -juniorisarjan kuljettaja Anthoine Hubert menetti henkensä. Kolarissa vauhdilla Hubertin autoon törmännyt Juan Manuel Correa asetettiin muun muassa koomaan erinäköisten operaatioiden yhteydessä. Nyt amerikkalaisecuadorilainen kuljettaja puhui ensimmäistä kertaa omin sanoin kolarista ja siitä seuranneesta ajasta.

Elokuun viimeisenä päivänä sattuneessa tapaturmassa Correa iskeytyi rajusta vauhdista poikittain radalla olleen Hubertin auton kylkeen. Osuma katkaisi Hubertin auton kahtia, kun taas Correan auto päätyi katolleen.

Kansainvälinen autoliitto FIA vahvisti kolaripäivän iltana Hubertin menehtyneen saamiinsa vammoihin. Correa on ollut puolestaan kolarihetkestä lähtien sairaalahoidossa, parissakin eri paikassa. 20-vuotiaan kuljettajan oikea jalka on ollut amputointiuhan alla. Tähän mennessä tältä on kuitenkin vältytty.

Nyt Correa teki paluun sosiaalisen median puolelle, kun hän julkaisi sarjan lyhyitä videoita Instagramissa. Näissä hän puhuu omin sanoin tapahtuneesta ja hoitoajasta.

– Kolarin jälkeiset viisi viikkoa ovat olleet kovia, Correa aloitti.

– En ole tietenkään sanonut tätä julkisesti, mutta haluan lähettää syvimmät osanotot Hubertin perheelle. Se, että tällainen kolari sattui, on ollut kaikille shokki. Sitä ei edes osaa miettiä, että jotain tämmöistä voisi sattua.

– Olen kiitollinen siitä, että olen elossa. Minulla on edessä pitkä matka kuntoutuksen suhteen, eikä ole varmaa, että kuntoudunko koskaan täyteen iskuun. Olen kiitollinen kaikille niille ihmisille, jotka ovat olleet tukenani viimeisten viiden viikon aikana, Correa kävi läpi.

Sauberin junioriohjelmaan kuuluva Correa menee vielä yhteen leikkaukseen Lontoossa, minkä jälkeen hän palaa Yhdysvaltoihin.

Correan mukaan tuleva kuntoutusjakso kestää ainakin 10 kuukautta. Tänä aikana selviää se, että palautuuko hänen toinen jalka normaaliin toimintakuntoon kolarin ja siitä seuranneiden leikkausten jäljiltä.

– Saa nähdä, että miten käy, mutta olen positiivinen – ei ole mitään muuta vaihtoehtoa.

– Voin valita sen, että olenko vain surullinen ja masentunut vai yritänkö päästä liikkeelle ja yritänkö tehdä parhaan mahdollisen kuntoutusta ajatellen, Correa mietti tulevasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja