F1-tallipomon ketutus punaisella tallikaverien toilailun jälkeen – ”Toivat taisteluun vain lapion, jolla kaivoivat kuoppaamme vielä syvemmäksi”

Kadonnut suorituskyky, somessa sopimuksensa irtisanova pääsponsori ja nyt myös omien autojen yhteentörmäys kisastartissa. Haas-tallin pomo Günther Steinerin sisuksia korventaa niin, etteivät tavalliset närästyslääkkeet enää auta.

Haasin kisa Ison-Britannian Silverstonessa meni täysin poskelleen jo startissa, kun ruuduista 14 ja 16 matkaan lähteneet Romain Grosjean ja Kevin Magnussen kolaroivat yhteen heti ensimmäisissä mutkissa. Kummaltakin puhkesi rengas ja molempien kisa päättyi muutaman kierroksen kituuttelun jälkeen varikolle.

– Sanon tässä vain ilmeisimmän asian. Parasta, mitä kuskimme pystyivät tänään tuomaan taisteluun, oli lapio, jolla he kaivoivat kuoppaamme vielä syvemmäksi, Steiner tiivisti Haasin tiedotteessa.

– Meidän täytyy palata takaisin, järjestäytyä uudelleen ja katsotaan sitten, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, itävaltalainen jatkoi.

Steinerin kommentti tiivistää hyvin tilanteen, jossa amerikkalaistalli parhaillaan on. Edellisessä kisassa Itävallassa Magnussen menetti sunnuntaina täydellisesti kisavauhtinsa ja putosi jopa umpisurkeiden Williamsien taakse.

Grosjean kertoi, että Haasin oli tarkoitus kerätä huonoista lähtökohdista huolimatta dataa jatkoa varten. Se jäi vähiin.

– Se oli todella sääli. Halusimme arvioida kummankin (aero-)paketin toimintaa. Autoni tuntui todella hyvältä matkalla lähtöruudukkoon. Ne kierrokset toivat rohkaisua ja toivoin hyvää kisaa, Grosjean kommentoi.

Tällä viikolla vararikkoon ajautunut pääsponsori Rich Energy – tai sen arvaamattoman epätasapainoinen toimitusjohtaja William Storeyilmoittivat purkavansa sopimuksensa Haasin kanssa huonoon kisamenestykseen vedoten.

Tämä selvittely jatkuu vielä, sillä Haasin mukaan energiajuomayhtiöllä ei ole mahdollisuutta repiä sopimusta tuosta vain.


Lue myös:

    Uusimmat