F1-tallin ja energiajuomayhtiön tapauksessa hämmentäviä käänteitä – ”Heidän vallankaappaus epäonnistui”

Yksi kesän erikoisimmista F1-sekasotkuista on yhä päällä. Yhdysvaltalaistalli Haasin päätukija Rich Energy ilmoitti aiemmin sosiaalisen median puolella irtisanoneensa sopimuksen F1-tallin kanssa. Tämän jälkeen eteen on tullut jos jonkinlaisia käänteitä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Englantilaisen energiajuomayhtiön Rich Energyn Twitter-tilillä julkaistiin seuraava väite:

– Rich Energy on tänään katkaissut sopimuksensa Haas-tallin kanssa huonon menestyksen takia. Tavoitteemme oli lyödä Red Bull, joten Williamsin taakse jäämistä Itävallassa on mahdotonta hyväksyä, tiedote alkaa.

– Politikointi ja poliittinen korrektius F1:ssä ovat myös haitallista bisneksellemme. Toivotamme tiimille hyvää.

Piakkoin Haasin tallipäällikkö Günther Steiner julkaisi vastineen, jonka mukaan Rich Energy jatkaa tallin päätukijana.

Torstai-iltana Rich Energyn toimitusjohtaja William Storey iski puolestaan oman tiedotteensa pihalle Twitterissä. Storeyn mukaan yhtiön aiempi lausunto oli ”naurettava” ja ”röyhkeä”.

Storeyn mukaan aiempi ”tiedote” olisi tullut yhtiön ”vähemmistöosakkaiden” kautta.

– Heidän vallankaappausyritys epäonnistui. Hallitsen kaikkia Rich Energyn varoja ja minulla on kaikkien tärkeiden sidosryhmien tuki takana, Storey ilmoitti.

Aiemmin Rich Energy julkaisi jo paikkaustiedotteen, jonka mukaan alkuperäinen twiitti oli ”yhden henkilön aiheuttamaa hämmennystä”. Yhtiö aikoi omien sanojensa mukaan poistaa tämän yksilön kaikista toimeenpanovelvollisuuksista.

– Tuollaiset henkilöt voivat puhua ihan omasta puolestaan, mutta heidän näkemykset eivät ole yrityksen näkemyksiä, yhtiö julisti.

Haasin tallipäällikön Günther Steinerin mukaan Rich Energy on normaaliin tapaan esillä tallin autoissa myös tänä viikonloppuna Silverstonessa ajettavassa Ison-Britannian GP:ssä.

Rich Energy on ollut Haasin päätukija tämän kauden alusta lähtien. Itse yritys tuottaa ”korkeatasoisia energiajuomia”, joita voi muun muassa tilata kotiin yhtiön verkkosivuilta. 

Lue myös:

    Uusimmat