F1-tallipäälliköltä radikaali näkemys – valmis jättämään koko kauden ajamatta

F1-asiantuntijat ruotivat kuljettajavaihdokset – Mika Salo epäileväisenä Carlos Sainzista:"Hänestä ei ole haastajaksi" 7:19
Videolla C Moren asiantuntijat käyvät läpi F1-varikoiden tuoreimpia kuskisiirtoja.

F1-piireissä puhuttaa tällä hetkellä koronaviruksen typistämän kauden mahdollinen pituus ja mielekkyys. Haas-tallin päällikkö Günther Steiner ilmaisi asian suhteen vahvan mielipiteen.

Steinerin mukaan tynkäkauden ajamisen sijaan kokonaan kilpailematta jättäminen saattaisi olla talleille jopa parempi vaihtoehto.

– Jos kilpaa ei ajeta, luulen, että voimme selviytyä. Mielestäni pahin vaihtoehto olisi ajaa kahdeksan osakilpailua tai vähemmän, koska silloin kilpailtaisiin, kulutettaisiin paljon rahaa, mutta tulot olisivat pienet, Steiner sanoi f1i.comin mukaan.

– Kaikilla on luullakseni sama tavoite kuin meillä: tarvitsemme asianmukaisen kilpailukalenterin tai emme mitään. Jos kilpaa ei ajeta, rahaa ja auton osia ei kulu.

Steiner viittasi raportteihin, joiden mukaan tallit menettävät arviolta kaksi miljoonaa dollaria eli 1,8 miljoonaa euroa jokaisesta ajamatta jääneestä kilpailusta.

Sarjan johto työskentelee tällä hetkellä ahkerasti yhteistyössä tallipomojen ja kansainvälisen autoliiton kanssa pelastaakseen sen, mitä koronaviruspandemian runtelemasta kaudesta 2020 on pelastettavissa.

F1-kauden kalenterista on siirretty tai peruttu toistaiseksi kymmenen osakilpailua, joista osa yritetään sijoittaa myöhempään ajankohtaan tänä vuonna.

Sarjan perinteinen kesätauko on vietetty tavallisesti elokuussa, mutta tänä vuonna loppukesään tullaan todennäköisesti sijoittamaan useita kilpailuja. Kauden on määrä alkaa heinäkuussa Itävallasta ja Iso-Britanniasta, joihin suunnitellaan tyhjille katsomoille ajettavia tuplakisoja.

– Toivon, että suunnitelmat 15 kilpailusta onnistuvat. Se tuntuu olevan maaginen luku, jolla toiminnasta saadaan taloudellisesti kannattavaa, Steiner sanoi.

Samaan aikaan Haas-pomo tiedostaa riskit, jotka kauden 2020 kokonaan ajamatta jättäminen sisältäisi pitkällä aikavälillä.

– Urheilemattomuus ei ole yleisesti ottaen koskaan hyvä asia urheilulle. Osa faneista poistuisi löytääkseen jotain muuta seurattavaa. Olemme kilpailemisen velkaa myös faneillemme. Puhumme aina meistä – kuinka me voimme, kuinka me turhaudumme – mutta miljoonat ihmiset seuraavat meitä. Meidän on tehtävä parhaamme, jotta he voisivat viihtyä jälleen. Ei ole kyse meistä. Kyse on vastuusta, joten toivottavasti onnistumme tässä, Steiner totesi.

Lue myös:

    Uusimmat