F1:ssä on käynnissä melkoinen tuolileikki – Valtteri Bottas yhdistetään yhä kahteen talliin, kaksi muuta kuskia samassa tilanteessa

F1-sarjan kuljettajamarkkinat käyvät yhä kuumempina. Suurin mielenkiinto kohdistuu tällä hetkellä Alfa Romeon ja Williamsin tallipaikkoihin.

Alfa Romeolla on tämän hetken tietojen valossa jopa molemmat paikat vapaina. Kimi Räikkönen kertoi keskiviikkona lopettavansa uransa tämän kauden päätteeksi, ja Auto Motor und Sport kertoo, että Antonio Giovinazzi olisi vaarassa menettää työpaikkansa.

Williamsilta on mitä todennäköisimmin vapautumassa yksi paikka. George Russellia viedään ensi kaudeksi Mercedekselle, mutta Nicholas Latifin uskotaan jatkavan tallissa kohti kolmatta kauttaan.

Valtteri Bottaksen taas uskotaan vievän toisen paikan Alfa Romeolla, mutta hänen omien sanojensa mukaan ensi kauden sopimusasiat ovat vielä pahasti kesken.

Ranskalaisen Canal+:n tietojen mukaan Bottaksen tallikaverina Alfa Romeolla ajaisi Alexander Albon, joka menetti viime kauden päätteeksi paikkansa Red Bullilla. Ranskalaiskanava kertoo myös, että Williams on pestaamassa Latifin rinnalle tuoreen Formula E -mestarin Nyck de Vriesin.

Mahdollista on sekin, että kaksikon tulevat osoitteet menevät päinvastoin. Ainakin Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kertoi, että sekä Alfa Romeo että Williams ovat kiinnostuneita Albonista. Horner uskoo Albonin tilanteen selkiytyvän jo varsin pian.

– Teemme kaikkemme, että saamme hänet ensi vuodeksi lähtöruudukkoon. Sillä oletuksella, että George vaihtaa tallia, ja kun Kimikin lopettaa, nyt avautuu mahdollisuuksia. Olen varma, että tämä ratkeaa seuraavan noin viikon kuluessa, Horner sanoi Motorsportin mukaan.

Red Bullin kakkostallin AlphaTaurin ovet eivät Hornerin mukaan ole auki Albonille. AlphaTaurin kuljettajatilanne on periaatteessa täysin auki. Pierre Gaslyn jatkosopimusta pidetään kuitenkin lähestulkoon varmana, mutta Yuki Tsunoda sanoo olevansa 50–50-tilanteessa.

F1:n ruutukasvo Will Buxton pitää myös Bottasta vielä mahdollisena Williams-kuljettajana. Lisäksi hän nostaa keskusteluun Mick Schumacherin mahdollisen Alfa Romeo -siirron. Alfa-pomo Frederic Vasseurin kehuman Théo Pourchairen F1-sopimusta Buxton pitää todennäköisenä aikaisintaan vuodesta 2023 alkaen.

– Monzassa sopii odottaa yhtä kuljettajauutista, Buxton tviittaa.

Lue myös:

    Uusimmat