Lähde: Kimi Räikkösen tallikaveria uhkaa lähtöpassit – myös toisen F1-kuskin paikka vaarassa

F1:n kuljettajamarkkinoilla eletään jännittäviä aikoja. Mercedekseltä odotetaan ilmoituksia ja Alfa Romeon tilanne on vielä täysin auki. Omat kysymykset kohdistuvat myös AlphaTauriin.

Tällä viikolla nähtiin jo yksi merkittävä liike, kun Kimi Räikkönen ilmoitti lopettamispäätöksestään. Tämä tiesi sitä, että Alfa Romeon kuljettajakokoonpano lähti muovautumaan uuteen uskoon.

Monet uskovat, että tällä hetkellä Mercedeksellä ajava Valtteri Bottas siirtyy Alfa Romeolle samaan aikaan kun George Russell nostetaan Williamsilta Mercedekselle.

Bottas ei välttämättä jää ainoaksi uudeksi Alfa Romeo -nimeksi.

Auto, Motor und Sportin mukaan on “hyvin todennäköistä” ettei Alfa Romeon italialaiskuljettaja Antonio Giovinazzi jatka tallissa. Väitteen mukaan Alfa Romeo olisi kallistumassa vaihtoehtoon, jossa se laittaa koko palapelinsä uuteen uskoon.

Giovinazzi on ajanut Alfa Romeolla kaudesta 2019 lähtien. Hänet sijoitettiin talliin Ferrarin juniorikuljettajien ohjelmasta.

Aiemmin Ferrari on saanut määrittää Alfa Romeon toisen kisakuskin nimen. Ensi kaudella tilanne muuttuu.

– Talli tekee täysin itse omat valintansa, Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur vahvisti jo aiemmin.

Auto, Motor und Sportin mukaan Alfa Romeon vahvimmat vaihtoehdot ovat Formula E -sarjan voittaja Nyck de Vries ja Sauberin juniorikuljettajaohjelmaan kuuluva Theo Pourchaire.

Toinen paikka vaarassa

Myös AlphaTaurin Yuki Tsunodan tulevaisuuden yllä on omia kysymysmerkkejä. Japanilaiskuljettaja nostettiin täksi kaudeksi F2-sarjasta autourheilun kuninkuusluokkaan. Tsunoda aloitti räväkästi, keräten kehuja kauden ensimmäisissä kisoissa.

Sen jälkeen hän on ollut vaikeuksissa.

– Kausi on ollut täynnä vuoristorataa. Tarvitsen lisää tasaisuutta, Tsunoda myöntää.

AlphaTauri ei ole kertonut vielä minkäänlaisia kuljettajauutisia. Jo pitkään vakuuttavia näyttöjä antaneen Pierre Gaslyn jatkosopimusta pidetään lähes varmana.

Sen sijaan Tsunodan paikka on vielä uhattuna.

– Mahdollisuudet ovat 50–50, Tsunoda totesi itse, aiheesta puhuttaessa.

Lue myös:

    Uusimmat