Väite: Ferrarin pääjohtaja yritti junailla Kimi Räikköselle potkuja ennen kuolemaansa – kausi sai vielä riemukkaan käänteen

Kimi Räikkösen pitkä F1-ura tulee päätökseen tämän kauden jälkeen. Räikkönen on ajanut uransa aikana muun muassa kahteen eri otteeseen Ferrarilla. Italialaistallin entinen lehdistöpäällikkö Alberto Antonini jakoi omia räikkösmuistelmiaan kolumnissaan, missä hän palasi muun muassa vaihderikkaaseen kauteen 2018.

Räikkösen Ferrari-aika tuli tuolloin päätökseen, kun talli vahvisti nostavansa Charles Leclercin Sauberilta riveihinsä. Samaan aikaan Räikkönen matkasi toiseen suuntaan.

Liike tapahtui talvella, kauden jälkeen.

Ferrarin entisen lehdistöpäällikön Alberto Antoninin mukaan Räikkönen oli potku-uhan alla jo aiemmin.

– Kesällä 2018 Sergio Marchionne (Ferrarin tuolloinen pääjohtaja) toivoi, että Räikkönen olisi siirtynyt sivuun Charles Leclercin edestä, Antonini kirjoittaa.

Marchionne esitti toiveen ennen kuolemaansa.

Ferrarin uusi johto ei toivetta toteuttanut, vaan Räikkönen jatkoi tallissa kauden loppuun asti.

Kyseinen sesonki sai vielä iloisen käänteen, kun Räikkönen ajoi Yhdysvaltojen GP:n voittoon Austinissa.

– Sen jälkeen hän jatkoi juhlimista, vaikka hän ei meinannut enää pysyä pystyssä, Antonini muistelee.

Räikkönen väläytteli lopettamispäätöksellä jo toisen Ferrari-pätkänsä alkuvaiheilla.

– Kerran hän totesi Stefanialle (Bocchille), hänen pitkäaikaiselle varikon luottotaholle, ettei hän tunne olevansa enää yhtä nopea kuin aiemmin. ”Ehkä minun pitäisi lopettaa”, Räikkönen sanoi. Hän ei tehnyt sitä sinä vuonna tai seuraavana, ei suinkaan, Antonini miettii.

Lue myös:

    Uusimmat