Jättiuutinen: Kimi Räikkönen lopettaa F1-uransa

Kimi Räikkönen lopettaa F1-uransa. Suomalaiskuljettaja ilmoitti asiasta Instagram-tilillään.

Räikkönen ilmoitti uransa varrelta kuvia sisältävässä julkaisussa, että kuluva kausi on hänen viimeinen sarjassa.

– Se on siinä. Tämä on viimeinen kauteni F1-sarjassa. Tein päätökseni viime talvena. Päätös ei ollut helppo, mutta tämän kauden jälkeen on aika uusille asioille. Kausi on kesken, mutta haluan nyt jo kiittää perhettäni, tiimejäni, kaikkia ihmisiä urallani ja erityisesti faneja, jotka ovat hurranneet minulle, Räikkönen kirjoitti.

41-vuotiaan Räikkösen F1-ura alkoi vuonna 2001 Sauber-tallissa. Matka jatkui McLarenille kaudeksi 2002, jossa hän vietti seuraavat viisi kautta ollen parhaimmillaan MM-sarjan toinen vuonna 2003.

Räikkönen voitti maailmanmestaruuden Ferrarin ratissa vuonna 2007. Mestaruuskausi oli suomalaisen ensimmäisen legendaarisessa italialaistallissa. 

Vuonna 2009 Räikkönen siirtyi viettämään välivuosia, jolloin hän ajoi esimerkiki kilpailuja rallin MM-sarjassa. Vuonna 2012 hän palasi F1-sarjaan Lotuksen riveissä.

Vuodet 2014-2018 Räikkönen ajoi jälleen Ferrarilla, josta hän siirtyi Sauberille kaudeksi 2018. Talli vaihtoi nimensä myöhemmin Alfa Romeo Racingiin, joka jää näin Räikkösen uran viimeiseksi talliksi moottoriurheilun kuninkuusluokassa.

Lue myös:

    Uusimmat