F1-siirtomarkkinoilla porisee: Venäläiskuskin isä haluaa ostaa tallin – Mick Schumacher porskuttaa kohti Alfa Romeo -paikkaa

Kokeneen F1-kuljettajan Sergio Perezin seuraavaksi talliksi huhuttu Haas on tällä hetkellä venäläismiljardööri Dmitri Mazepinin piirityksen kohteena. Siirtomarkkinoilla odotetaan nyt viimeisten paikkojen varmistumista.

Ferrarin asiakastiimeillä Haasilla ja Alfa Romeolla on vielä molemmissa kaksi paikkaa auki. Näistä C Moren asiantuntijat Ossi Oikarinen ja Aaro Vainio liputtavat Mick Schumacherin valintaa Kimi Räikkösen tallikaveriksi Alfalle.

– Hänellä oli Formula 3:ssa sama trendi kuin nyt näyttää olevan Formula 2:ssa, että toisen kauden puolivälin jälkeen alkaa tapahtua todella paljon. Hän on todella hyvässä tuloskunnossa tällä hetkellä, Oikarinen toteaa.

– Paineet ovat tällä hetkellä valtavat, ja tällä hetkellä Mick Schumacher pystyy vastaamaan huutoon ellei jopa paremmin. Kyllä Mick Schumacher ajaa kohti F1-paikkaa ensi kaudelle, Vainio lisää.

Vainio nostaisi ensi kaudeksi AlphaTaurille japanilaisen Yuki Tsunodan. Oikarinen puolestaan nappaisi Haasille Sergio Perezin, joka jää ilman paikkaa Aston Martinilla Sebastian Vettelin tullessa taloon.

– Toiseksi kuljettajaksi laittaisin kyllä Perezin. Hän on erittäin kokenut kaveri, ja nyt kun hän jäi ilman ajopaikkaa Aston Martinilla, hän on ehdottomasti se numero ykkönen vapaista kuljettajista, Oikarinen perustelee.

Meksikolaisella olisi tuotavanaan mukava sponsoripotti, mutta rahaa olisi tyrkyllä Haasille myös toisesta suunnasta. Motorsport.comin italiankielinen sivusto nimittäin kertoo, että F2-kuljettaja Nikita Mazepinin isä Dmitri Mazepin olisi kiinnostunut ostamaan amerikkalaistallin.

Kuljettajaksi pääsemiseksi nuoremman Mazepinin pitäisi varmistaa superlisenssi yltämällä Formula 2 -sarjassa seitsemän parhaan joukkoon. Tällä hetkellä hän on sarjassa kuudentena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja