Mick Schumacherin F1-debyytissä hieno yhteys Michael-isään: "Se tekee päivästä vielä erityisemmän"

Toisen polven formulatähti Mick Schumacher pääsee haistelemaan F1-kisaviikonlopun tunnelmaa Alfa Romeolla Saksan osakilpailun perjantain harjoituksissa. Schumacher hyppää perjantain harjoituksissa Antonio Giovinazzin autoon Kimi Räikkösen tallikaveriksi Nürburgringillä. 

– En malta odottaa, että pääseen hyppäämään ohjaamoon Saksassa. On todella hienoa osallistua harjoituksiin ensimmäistä kertaa kotiyleisöni edessä, saksalainen Schumacher sanoi Reutersin mukaan.

Schumacherin isa Michael Schumacher voitti omalla urallaan seitsemän maailmanmestaruutta ja otti 91 osakilpailuvoittoa. Schumacher loukkaantui vakavasti vuonna 2013 lasketteluonnettomuudessa. Hänen voinnistaan on tihkunut julkisuuteen vain vähän tietoja.

Mick Schumacherille nousu F1-varikolle on tunteellinen hetki. Etenkin, kun Alfa Romeolla työskentelee samoja henkilöitä, jotka työskentelivät aikoinaan myös Michael Schumacherin kanssa.

– Tiimissä on joitain mekaanikkoja, jotka työskentelivät isäni kanssa. Se tekee tuosta päivästä vielä erityisemmän.

Keskiviikkona Schumacher ja myös Ferrarin nuorten kuljettajien ohjelmaan kuuluvat Callum Ilott sekä Robert Schwartzman pääsivät kokeilemaan Ferrarin vuoden 2018 autoa Fioranon radalla.

– Oli todella hyödyllistä päästä käymään läpi kaikkia melko monimutkaisia käytäntöjä. Oli myös hienoa nähdä, miten tiimi toimii huipputasolla, Schumacher sanoi.

Myös Ilott ja Schwatzmann pääsevät kokeilemeen vauhtiaan F1-harjoituksissa. Ilottin vuoro koittaa Saksassa Haasin autolla, Schwartzmann puolestaan ajaa perjantain harjoituksissa Abu Dhabissa joulukuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja