F1-sarjaan palaava kuski autuaan tietämätön Mercedeksen vaatimista sopimusehdoista – "Ei mitään hajua"

2:56
C Moren Niki Juusela kommentoi videolla F1:n tuoreimpia kuskiuutisia.

F1-sarjaan ensi kaudella palaava Alexander Albon ei vielä tiedä, millaisia sopimuspykäliä Mercedes on thaimaalaiskuskin Williams-sopimukseen vaatinut.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoi hiljattain, että Mercedes vaati asiakastalli Williamsin ja Albonin väliseen sopimukseen tiukkoja salassapitopykäliä Albonin Red Bull -historian vuoksi. Vaikka Albonin ajopaikka on jo varma, ei hän vielä itse tiedä, millaisista sopimusehdoista on kyse.

– Rehellisesti sanoen minulla ei ole mitään hajua. Siitä ei ole vielä keskusteltu. Asioita on vielä vähän kesken. Meidän täytyy odottaa ja katsoa, millaisia ehdot ovat, Albon toteaa Motorsport.comille.

25-vuotias Albon on kuulunut jo vuosia Red Bullin kuljettajaohjelmaan. Albon nousi F1-sarjaan kaudeksi 2019 Toro Rosson ohjaksissa, mutta hänet nostettiin kesken kauden Red Bullilla epäonnistuneen Pierre Gaslyn tilalle.

Albon jatkoi Red Bullilla myös kaudella 2020, mutta esitykset eivät avanneet enää ajopaikkaa F1:siin tälle kaudelle. Tänä vuonna Albon on ajanut DTM-sarjassa ja toiminut siinä sivussa Red Bullin testi- ja varakuljettajana.

Williams-sopimuksen myötä Albon ei enää kuulu Red Bullin kuskiohjelmaan, mutta thaimaalainen ei poissulje paluuta vanhaan talliinsa.

– Olisi hölmöä olla miettimättä, että Red Bull on talli, johon minä voin mahdollisesti joskus palata. Tällä hetkellä en kuitenkaan mietin niin pitkälle, Albon pohtii.

– Minusta tuntuu, että minun täytyy keskittyä ensin tähän vuoteen ja sitten ensi vuonna kehittää autoa Williamsilla ja varmistaa, että meillä on hyvä vuosi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja