F1-sarjaan palaavan kuskin sopimuksessa Mercedeksen vaatimat tiukat pykälät – "Se on meille tärkeää"

2:56
C Moren Niki Juusela kommentoi videolla F1:n tuoreimpia kuskiuutisia.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoo, että Williamsin rattiin Red Bullin kuskiohjelmasta hyppäävän Alexander Albonin sopimuksessa on tiukat pykälät siitä, mitä thaimaalaiskuski saa tietää Mercedeksen moottoreista.

Red Bullin siipien suojassa pitkään ollut Albon palaa F1-sarjaan ensi kaudeksi yhden vuoden tauon jälkeen, kun hän solmi yksivuotisen sopimuksen Williamsin kanssa.

Mercedes ja Red Bull ovat kamppailleet kiivaasti F1-herruudesta tällä kaudella. Mercedes halusi Williamsin Albon-pestauksen jälkeen pitää huolta siitä, ettei Mercedeksen moottoritiedot valu vahingossakaan kilpailijan käsiin.

– Meille on tärkeää, että jos kuljettaja saapuu talliin toisen moottorivalmistajan leivistä, sopimuksessa on erittäin tiukat ja selvät salassapitopykälät. Meillä on aina ollut hieno harmonia Williamsin kanssa. He tietävät tarkalleen meidän näkökantamme ja sen, mitä on tärkeä suojata, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff toteaa Autosport.comin mukaan.

Kun Albonin nimi yhdistettiin ensimmäisen kerran Williamsille, moni uskoi Mercedeksen yrittävän estää siirron thaimaalaiskuskin Red Bull -historian vuoksi. Wolff kuitenkin painottaa, ettei Mercedes halua koskaan puuttua asiakastalliensa kuskipäätöksiin.

– Olemme aina kunnioittaneet asiakkaidemme valtaa valita omat kuljettajansa. Olin itse Williamsilla, enkä olisi halunnut, että kukaan puuttuu kuljettajavalintaamme. Sama juttu nyt. Minusta ei ole oikein sekaantua tallien kuljettajapäätöksiin, Wolff sanoo.

Wolff on iloinen, että kaksi edellistä kautta F1:ssä ajanut Albon tekee paluun moottoriurheilun kuninkuusluokkaan.

– Hän on Williamsin kuljettaja seuraavan 12 kuukauden ajan. Hän ei ole liitoksissa Red Bulliin tuona aikana. Vaikka se ei kuulukaan minulle, tuen Alex Albonin valintaa. Hän ansaitsee paikan F1:ssä. Hän on mukava kaveri, Wolff kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja