F1-pomot selvittävät poikkeuksellista vaihtoehtoa kauden 2020 pelastamiseksi

F1-sarjaa pyörittävän Formula One Groupin toimitusjohtaja ja puheenjohtaja Chase Carey paljasti torstaina, että mikäli kausi 2020 saadaan käyntiin, kisoja saatetaan ajaa sellaisillakin radoilla, jotka eivät alun perin kuuluneet kisakalenteriin.

Carey ja muu F1-johto käyvät jatkuvasti neuvotteluita uuden kalenterin rakentamiseksi. Kautta ei ole päästy vielä edes aloittamaan, ja kaikkiaan 10 osakilpailua on nyt siirretty tai peruttu kokonaan.

Tällä tietoa kauden on määrä alkaa 5. heinäkuuta Itävallan Red Bull Ringillä, ja mikäli niin käy, Careyn mukaan on todennäköistä, että kauden toinen osakilpailu ajetaan jo viikkoa myöhemmin samaisella radalla.

Kauden viimeiseksi GP-viikonlopuksi on nykyisessä suunnitelmassa piirretty 12.–13. joulukuuta, eli Abu Dhabin GP:tä siirrettäisiin kahdella viikolla alkuperäisestä.

Se, miten monta kisaa kauteen mahtuu, on täysi arvoitus. Samoin se, missä nämä kisat mahdollisesti ajetaan.

Carey kertoi torstaina, että tilannetta kartoitetaan tällä hetkellä myös sellaisten ratojen osalta, jotka eivät kuulu kauden 2020 alkuperäiseen, 22 osakilpailua käsittävään kalenteriin.

– Meillä on kaksi keskeistä haastetta: löytää sellaisia paikkoja, joissa voimme järjestää kisoja, ja selvittää, miten saamme kuljetettua tarvittavat henkilöt ja tavarat kisapaikalle, Carey sanoi Motorsport Weekin mukaan.

– Neuvottelemme kaikkien promoottoreidemme ja myös sellaisten ratojen kanssa, jotka eivät kuulu alkuperäiseen kalenteriimme, koska haluamme selvittää kaikki vaihtoehdot.

Lue myös:

    Uusimmat