F1-pomo esitti idean, joka auttaisi sarjaa käynnistymään – kisajärjestäjältä täystyrmäys: ”Ei kannata edes miettiä”

4:47
Kimi Räikkösen ex-pomo Éric Boullier kertoi Urheilusuorassa, mitä F1-voi oppia koronakaaoksesta.

Koronaviruspandemia on siirtänyt tai peruuttanut yhdeksän formula 1:n MM-sarjan alkukauden kilpailua. Nyt kauden avaukseksi kaavaillaan Ranskan gp:tä, joka on tarkoitus ajaa 28. kesäkuuta Paul Ricardin radalla.

Ennätysruuhkaiseen kilpailukalenteriin oli alun perin sovitettu 22 gp:tä. MM-sarjan urheilujohtaja Ross Brawn arvioi, että tänä vuonna voitaisiin edelleen ajaa 19 kilpailua tiivistetyllä ohjelmalla.

Brawn on ottanut esiin myös ajatuksen kilpailuista ilman yleisöä, mutta se ei kelpaa ainakaan Hollannin gp:n järjestäjille.

– Ei kannata edes miettiä sitä vaihtoehtoa, Hollannin gp:n johtaja Jan Lammers kommentoi ajatusta Autosport-lehdelle.

– Jos kilpailu järjestetään, se täytyy toteuttaa kompromisseitta.

Paluusta suunniteltiin suurta juhlaa

Hollannin gp piti ajaa 3. toukokuuta Zandvoortin radalla. Sille kartoitetaan vaihtoehtoista ajankohtaa, mutta Lammers haluaa joka tapauksessa palauttaa formulat juhlallisesti Zandvoortiin 35 vuoden tauon jälkeen.

–  Suunnittelimme kilpailusta valtavaa juhlaa, johon kaikki voivat osallistua. Mietin kilpailun järjestämistä ilman yleisöä vasta, jos saan siitä virallisen tarjouksen, Lammers jatkoi.

Samalla Lammers kuitenkin myöntää, että laji on nyt äärimmäisen hankalassa tilanteessa. Talleilla on valtavat palkka- ja suunnittelukulut ja toiminta perustuu sponsorituloihin. Tulovirrat tyrehtyvät, kun kilpailuita ei voida järjestää.

–  Voimme vain toivoa, että vihreät valot syttyvät mahdollisimman pian, Lammers totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja