F1-mestari väittää: Max Verstappen toimii kuin Michael Schumacher ja Ayrton Senna – "Hän vain tuhoaa heidät"

F1-maailmanmestarin Jenson Buttonin mukaan Red Bullin hollantilaiskuljettaja Max Verstappen tekee nyt asioita, joita on nähty viimeksi Michael Schumacherilta ja Ayrton Sennalta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Belgian GP suorana 28.-30.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Button viittaa tällä Verstappenin brutaaliin ylivoimaan – varsinkin kun vertailukohteeksi otetaan hänen tallikaverinsa.

Verstappen on ajanut Red Bullilla vuodesta 2016 lähtien. Tuona aikana Verstappenin vierellä on nähty kolme eri kuljettajaa.

Daniel Ricciardo vaihtui Pierre Gaslyyn. Gasly puolestaan siirrettiin takaisin sisartalli Toro Rossolle, josta Alexander Albon nostettiin tehdastallin toisen auton puikkoihin.

Albon on puolestaan jäänyt totaalisesti Verstappenin jalkoihin tällä kaudella.

Verstappen on lyönyt thaimaalaisen jokaisessa tämän kauden aika-ajoissa. Myös kisoissa Verstappen on ollut jatkuvasti edellä.

– F1:ssä kuljettajia verrataan aina tallikavereihin. Verstappen vain tuhoaa heidät, Button sanoi Motorsport.com:n mukaan tähtikuskin tallikavereista.

– En ole nähnyt tuollaista autourheilussa pitkään aikaan. Pitää mennä varmaan Ayrton Sennan ja Michael Schumacherin vuosiin. En usko, että kukaan muu on tuhonnut tallikavereitaan noin pahasti – ainakaan ihan hetkeen.

– Hän tekee aivan uskomatonta työtä. Olisi mahtavaa nähdä hänet aidossa mestaruustaistossa Lewisin (Hamilton) kanssa. Nuo kaksi, huippuvuosinaan. Se on se, mitä ihmiset haluavat nähdä. Käykö niin? En tiedä, Button jatkoi ja viittasi Mercedeksen ja Red Bullin voimasuhde-eroihin.

Buttonin mukaan Verstappenista paistaa läpi turhautuneisuus. Hollantilainen kun tietää, ettei hänellä ole yhtä kilpailukykyistä autoa kuin Mercedeksen brittikuskilla Hamiltonilla ja Valtteri Bottaksella.

– Hän ei pysty haastamaan Mersuja. Se on kova pala hänelle. Nyt hänen pitää tehdä vain parhaansa sillä autolla, mikä hänellä on, Button sanoi Verstappenin tilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat