F1-mestari jakaa napakkaa tekstiä formuloiden kesän kohukuskista – "Hän pelaa vaarallista peliä"

Max Verstappen dominoi F1-sarjaa – nousi Unkarissa voittoon hurjalla ajolla 8:16
Video: MTV Urheilu listasi alkukauden onnistujat ja epäonnistujat Unkarin kilpailun jälkeen

F1:ssä tämän kesän puhutuin kuljettaja on ollut australialainen Oscar Piastri, joka ei ole ajanut vielä yhden yhtään kisaa autourheilun kuninkuusluokassa. Alpine odotti, että Piastri korvaisi Aston Martinille lähtevän Fernando Alonson. Piastri oli toista mieltä. F1-mestarin Jacques Villeneuven mukaan Piastri pelaa vaarallista peliä.

F1:n ranskalaistalli Alpine ehti jo tiedottaa, että se aikoo nostaa nykyisen testi- ja simulaattorikuljettajansa Oscar Piastrin kisakuljettajan paikalle. Hetki tästä ja Piastri ilmoitti, ettei hän aio ajaa ensi kaudella Alpinella.

Piastri kyttäsi toisen australialaisen Daniel Ricciardon paikkaa McLarenilla. Keskiviikkona McLaren tiedotti, että se ja Ricciardo ovat päättäneet purkaa osapuolten välisen sopimuksen kaudesta 2023. Tämä taas tarkoittanee sitä, että Piastri hyppää McLarenille.

F1:n vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve on seurannut soppaa kaksijakoisin tunnelmin.

– Onhan tuota ollut siinä mielessä hauska seurata, koska tuossa on ollut yllättäviä piirteitä mukana, Villeneuve totesi Reutersille.

– Fakta on kuitenkin se, että ei ole helppo aloittaa F1-uraa tuollaisten paineiden keskellä, Villeneuve viittasi Piastrin tallipaikkaveivailuun.

Piastri oli vuosien ajan Alpinen eli entisen Renaultin huippulupaus, jota ajettiin päättäväisesti F1-ympyröihin. 21-vuotias australialainen voitti viime kaudella formuloiden korkeimman junioriluokan eli F2-sarjan mestaruuden.

Se, että Piastri päätti hylätä Alpinen kisakuskin paikan, ei ollut välttämättä täysin fiksu veto, miettii Villeneuve.

– Aina jatkossa, kun talli tekee yhteistyösopimuksen tai joku sponsori tekee hänen kanssaan diilin, tulee joka kerta mieleen kysymys, että mitenhän heitä tällä kertaa kohdellaan. Mitä tapahtuu, jos luotamme tähän henkilöön? Hän pelaa vaarallista peliä, Villeneuve miettii.

Piastri on niittänyt mainetta erittäin lahjakkaana kuljettajana. Mutta se, miten hän pärjää kovimmassa paikassa, on vielä täysi arvoitus.

– Hän on ollut hämmästyttävä, mutta miten käy F1:ssä. Se on iso kysymys, Villeneuve pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat