F1-markkinoilla kuohuu – lähde: yhdysvaltalaiskuskin siirto kariutumassa, Monzan sensaatiolle yllätyspaikka?

7:23
Video: Max Verstappen voitti Italian GP:n

F1:n kuljettajamarkkinoilla käy tällä hetkellä kova kuhina. Kuka perii Fernando Alonson paikan Alpinella? Mitä tekee AlphaTauri? Tai Haas, tai Williams? Yksi lähes varmalta näyttänyt kuvio uhkaa nyt kaatua byrokratiaan.

F1:n ensi kauden kuljettajapalapeli on lähes valmiina. Nyt keskustelu käy kuumana siitä, mitä viimeisille, avoinna oleville paikoille käy.

F1-talli Alpine etsii tällä hetkellä korvaajaa Fernando Alonsolle, joka siirtyy ensi kaudeksi Aston Martinille. Alpine olisi halunnut nostaa tallin nykyisen varakuljettajan Oscar Piastrin kisakuskin tontille. Aikeet kuitenkin kariutuivat, kun Piastri päätti suunnata McLarenille.

Kuka on tyrkyllä Alpinelle? Pierre Gasly.

Mutta.

Gaslyn kohdalla kysymykset kääntyvät hänen nykyisen tallinsa AlphaTaurin suuntaan. Kuka korvaisi Gaslyn, mikäli hän vaihtaisi maisemaa?

Raporttien mukaan Red Bullin ja sen sisartallin AlphaTaurin kuljettajapäätöksistä vastaava Helmut Marko olisi halunnut nimittää yhdysvaltalaisen Colton Hertan AlphaTaurin uudeksi kuskiksi. 22-vuotias Herta ajaa tällä hetkellä IndyCar-sarjassa.

Hertan tulon myötä AlphaTauri olisi voinut vapauttaa Gaslyn muualle.

Saksalaisen Motorsport-Magazinin mukaan Hertan F1-siirto on kuitenkin kariutumassa. Syynä on se, että hänellä ei ole kansainvälisen autoliiton FIA:n myöntämää superlisenssiä.

Hertalla on 32 superlisenssipistettä, kun vaadittu raja on 40. Jenkkikuski ei myöskään ehdi saada tarvittavia pisteitä kasaan IndyCarin loppukauden aikana.

Motorsport-Magazinin mukaan Red Bull yritti anoa poikkeusta, jotta se olisi saanut Hertan AlphaTaurille. FIA ei kuitenkaan tähän suostunut.

RacingNews365.com:n mukaan AlphaTauri jahtaa nyt Nyck de Vriesiä. De Vries debytoi viime viikonloppuna F1:ssä, kun hän korvasi Alex Albonin Williamsilla. Albon joutui kesken Italian GP -viikonlopun sivuun, kun hänen umpisuolensa puhkesi.

Sivuston mukaan de Vries olisi vieraillut Red Bullin urheilupuolen neuvonantajan Markon luona Itävallan Grazissa.

De Vriesiä on viety spekulaatioissa myös Alpinelle ja Williamsille.

27-vuotias de Vries teki sensaatiomaisen suorituksen Monzassa, kun hän hyppäsi olemattomalla varoitusajalla Williamsin rattiin. De Vries ehti ajaa Williamsin autolla vain yhden harjoitussession ennen lauantain aika-ajon alkua. Sunnuntain kisassa de Vries oli komeasti yhdeksäs.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja