F1-maailmanmestarilta yksinkertainen ohje George Russellille – "Olen varma, että hän haluaa välttää sellaiset"

F1-kausi alkaa viikonloppuna Bahrainissa – nämä ovat ennakkoasetelmat 13:15
F1-kausi alkaa viikonloppuna Bahrainissa – nämä ovat ennakkoasetelmat.

George Russell on yksi tällä viikolla alkavan F1-kauden mielenkiintoisimpia kuljettajia. Mercedeksen ohjaksiin hypännyt britti joutuu ensimmäistä kertaa urallaan kunnolla suurennuslasin alle.

24-vuotias Russell sai vihdoin haluamansa, kun hän pääsee aloittamaan uuden F1-kauden ensimmäistä kertaa kärkitallin ohjaksissa. Valtteri Bottaksen paikan Mercedeksellä ottanut britti on todistanut F1:ssä kykyjään Williamsilla jo kolmen kauden ajan, mutta nyt Russellia odottaa aivan uudenlainen haaste.

Russell taistelee alkavalla kaudella ensimmäistä kertaa F1-uransa aikana kärkisijoista kilpailusta toiseen. Tallitoverinaan brittilahjakkuudella on monien papereissa kaikkien aikojen parhaaksi kuljettajaksikin listattu Lewis Hamilton.

Hamilton on osoittanut vuosien varrella olevansa tallitovereilleen lähes mahdoton voitettava. F1-maailmanmestaruuden vuonna 1996 voittanut Damon Hill tietää Russellin joutuvan valtavan haasteen eteen.

– Hänen on varmistettava, että on nopea. Hänen on ajettava mahdollisesti nopeampaa kuin koskaan ennen. Se on iso askel, Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Hill toteaa Reutersin mukaan.

Hill painottaa, että Russellin on pystyttävä vastaamaan Hamiltonin vauhtiin edes jollain tavalla heti alkukaudesta lähtien. Muuten paineet brittikuljettajan yllä kasvavat.

– Jos sinun on vaikea vastata tallitoverisi vauhtiin pitkällä aikavälillä, sitä alkaa saamaan kysymyksiä. Et sinä halua niitä kysymyksiä medialta kauden puolivälissä. Oliko tämä vaikeampaa kuin kuvittelit? Onko Lewis nopeampi kuin kuvittelit? Uskotko voivasi olla vielä nopeampi? Olen varma, että hän haluaa välttää sellaiset, Hill painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat